Od 0:1 do teniške zmage

Ajdovski nogometaši so z zmago v sedmem krogu potrdili vodstvo v tretji ligi zahod. Biljenci so v prvem polčasu sicer celo povedli, a v nadaljevanju niso mogli zaustaviti strelskega niza razigranih gostiteljev.

Đoša Lazarević (v oranžnem dresu Ajdovcev) je dvakrat 
zatresel  mrežo Biljencev. 

 Foto: Primož Brecelj
Đoša Lazarević (v oranžnem dresu Ajdovcev) je dvakrat zatresel mrežo Biljencev.  Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > Začetek tekme je bil obojestransko preudaren. Nekaj več od igre so imeli v gostitelji, v seštevku pa uvodne minute niso prinesle veliko vznemirjenja. Žarišče dogajanja je bilo med obema kazenskima prostoroma. Sramežljivi poskusi so bili omejeni na prekinitve oziroma strele od daleč, ki pa so občutno zgrešili cilj. Rezultatsko ravnotežje je prelomil zadetek, ki je poživil dogajanje na zelenici. Gostujoči kapetan Nejc Doplihar je učinkovito sprožil z roba kazenskega prostora. Strel ni bil posebej močan, a zato toliko bolj natančen in žoga je končala v levem spodnjem kotu domačega vratarja Matevža Breclja.

Ajdovce je gol po malem načel in Biljenci bi lahko v naslednjih minutah bolje izkoristili zanje pozitiven razvoj dogodkov. Gostitelji so na drugi strani hitro strnili vrste in tudi izenačili. Ob razredčeni postavitvi Biljencev je Matija Simčič našel Đošo Lazarevića, ki takih priložnosti običajno ne zgreši. Izenačujoči zadetek je dal dodaten zagon Ajdovcem, ki so bili v dveh zaporednih akcijah po prekinitvi blizu drugemu zadetku. Poskusa Jureta Mahneta z razdalje in Aleksa Petrovčiča z bližine pa sta bila nenatančna.

Ajdovščina Škou : Bilje 6:2 (1:1)
Mestni stadion, gledalcev 250, sodnik Frece (Ljubljana) 6,5. Strelci - 0:1 Doplihar (20), 1:1 Lazarević (28), 2:1 Berginc (63), 3:1 Lazarević (65), 4:1 Simčič (73), 4:2 Doplihar (82), 5:2 Jerkič (84), 6:2 Petrovčič (86).
Ajdovščina Škou: Brecelj 7, Žgur 7, Krapež 7, Bašić 7, Mahne 7, Tomažič 7, Smajila 7 (od 77. Jerkič 7), Berginc 7 (od 70. Stibilj 6,5), Simčič 7,5 Petrovčič 7, Lazarević 7,5 (od 78. Zornik 6,5). Trener: Jan Vidic.
Bilje: Bajc 5,5, A. Kljajić 5,5 (od 64. Eler 5,5), Rener 5,5, Žižmond 5,5, Tobijas 5,5, Bragato 5,5, Kožuh 5,5 (od 70. Koc 5,5), Umek 5,5 (od 74. Žniderčič -), Doplihar 6,5, Koron 6, Črnigoj 5,5. Trener: Šefik Mulahmetović.
Rumeni kartoni - Žgur; Tobijas, Koron.

Začetek drugega polčasa je po pričakovanju postregel z bolj dinamično in obojestransko odprto predstavo. (Proti)napadi so se vrstili. Po biljenskem kotu so najnevarnejšega izpeljali gostitelji, ki pa niso izkoristili številčne premoči tri proti enemu. Bolje rečeno, Tine Koron je v 53. minuti učinkovito prestregel podajo Petrovčiča, ki se je odkupil pri naslednjih dveh akcijah za domača zadetka v razmaku pičlih dveh minut. Razigrane gostitelje je v vodstvo popeljal Denis Berginc. Za tretji gol pa je piko na i spet postavil Lazarević. Strelskega niza gostiteljev kar ni hotelo biti konec. Prekinile ga niso niti menjave v vrstah Biljencev, ki so trpeli predvsem ob hitrih napadalnih prehodih Ajdovcev.

Gostitelji so imeli več razpoloženih igralcev, med njimi je bil tudi Simčič, ki je povišal domačo prednost. Ko se je domači vihar nekoliko polegel, so do zraka prišli tudi Biljenci. Po Dopliharjevem strelu so znižali zaostanek, a le za kratko. Rezervist Klemen Jerkič je z golom stvari hitro postavil na svoje mesto, nato pa je z asistenco poskrbel, da se je med strelce vpisal še Petrovčič za teniški izid 6:2 in lepo popotnico pred sosedskim derbijem z Vipavci.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano