Obračun za tretje mesto

Če bi podeljevali naziv najprijetnejšega presenečenja prve četrtine državnega prvenstva, bi ga gotovo prejeli nogometaši Krškega. Danes ob 16. uri jih v novogoriškem športnem parku z gostitelji čaka obračun za tretje mesto.

Osuji Amarachi (v modro belem dresu) bo eden od goriških 
adutov v obračunu s Krškim.  Foto: Jure Batagelj
Osuji Amarachi (v modro belem dresu) bo eden od goriških adutov v obračunu s Krškim.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Ko je Gorica v uvodnem prvoligaškem krogu klonila v Krškem, so poraz pripisovali predvsem evropskemu koledarju in premešani postavi gostov. Razvoj dogodkov v nadaljevanju sezone pa je potrdil, da lahko izbranci Stipeta Balajića prekrižajo račune slehernemu tekmecu. Domžalam so ob zmagi doma natresli štiri gole, vsaj točko so imeli v rokah tudi na dvobojih z Olimpijo in Mariborom. Vodilnemu dvojcu so zabili po dva gola. Krčani nasploh sodijo med učinkovitejše zasedbe. V prvi četrtini prvenstva so dosegli 16 golov. Več so jih le Ljubljančani in Domžalčani.

Le enkrat Krčanom ni uspelo zatresti mreže tekmeca. Pred tednom sta mreži v Celju mirovali, kar je obenem pomenilo, da Miljan Škrbić in Tonči Mujan nista ozaljšala svoje statistike. Po prvi četrtini prvenstva v rubrikah doseženih golov in asistenc prednjačita prav nogometaša Krškega. Mujan je prispeval pet uporabnih podaj za gol, večino pa jih je unovčil Škrbić, ki z devetimi zadetki prepričljivo vodi v posebni razvrstitvi strelcev. Poleg celjske ni zatresel le še mreže Rudarja. Vratarji ostalih ekip pa so okusili strelski občutek 192 centimetrov visokega srbskega napadalca, ki ga odlikujeta tudi tehnična podkovanost in igrivost. Grega Sorčan je moral v Krškem dvakrat po žogo v svojo mrežo. Strelski izbruh 21-letnega nogometaša, ki se je v domovini nazadnje dokazoval pri Crvenki, se je zgodil nenadoma, potem ko v pretekli sezoni prve SNL tudi zaradi poškodb ni pustil vidnejšega pečata.

Nedvomno bi si takšnega napadalca želela v svojih vrstah imeti vsaka ekipa. V novogoriškem taboru se nadejajo, da so ga po poškodbi Mirana Burgića, ki bo soigralcem poskušal pomagati v spomladanskem delu, našli v Kyrianu Nwabuezeju. Američan nigerijskega rodu bo danes že imel pravico nastopa in se tudi utegne predstaviti novogoriškim privržencem. Dobra novica je povezana tudi z Amelom Džuzdanovićem, ki bi lahko bil v kadru že za dvoboj z Olimpijo prihodnji teden. Zdravstveni karton pred tekmo pa vseeno ni takšen, kot bi si želeli v novogoriškem taboru. Načeti Uroš Celcer bo gotovo preskočil obračun s Krškim, vprašljiva pa sta tudi igralna prispevka Rifeta Kapića in Sorčana, ki sta se v zadnjih dneh borila s povišano temperaturo.

“S Krčani imamo še neporavnane račune, a velja biti pozoren. Odlikuje jih hiter prehod v napadalno polovico, pri čemer zabijejo tudi precej golov. Nemalo jih tudi prejmejo, kar bomo morali izkoristiti v lovu na zmago,” je povedal domači trener Miran Srebrnič. Tekmo bo sodil Dejan Balažič iz Ljubljane.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano