Oboji poraženi, oboji lačni zmage

Poraz se od poraza razlikuje. Če so jih bili Koprčani v tej sezoni že krepko vajeni, so Celjani že davno pozabili, kakšen je ta občutek, saj je njihov izjemen niz minulo soboto prekinil šele državni prvak.

Bo Matej Pučko tudi danes povzročal preglavice celjskim branilcem? Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Bo Matej Pučko tudi danes povzročal preglavice celjskim branilcem? Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > >Na Bonifiki bodo pozno popoldne opravili še zadnje dejanje 22. kroga prvoligaškega tekmovanja, saj je bila tekma med Luko Koper in Celjem pred desetimi dnevi prestavljena zaradi številnih obolelih igralcev celjske ekipe. Pred gostovanjem v Istri bi bili Celjani tedaj oslabljeni, tokrat pa bodo Koprčani.

Celje je najbolj prijetno presenečenje prvega dela sezone. Pozimi se jim je uspelo ubraniti skomin drugih ekip in željam igralcev po odhodu v finančno bolje stoječa okolja. V soboto so na domačem stadionu v dvoboju z Mariborom, ki je znova uveljavil izkušnje iz bojev v evropskem prostoru, prekinili serijo 23 tekem brez poraza.

Poraženi so se z gostovanja v Zavrču vrnili tudi Koprčani, ki so zamudili priložnost za zmanjšanje zaostanka za ubežniki okrog četrtega mesta. Tam niso blesteli, razlogov je bilo več. Eden od dejavnikov je bilo tudi slabo igrišče, ki je zahtevalo igro z dolgimi podajami, kar je bila voda na mlin za visoko domačo obrambo, nekaj zadetek, ki so ga prejeli že v 35 sekundi tekme, nekaj izključitev ... Igro in dogajanje v Zavrču je strokovni štab z igralci analiziral. “Zgodi se tudi taka tekma. Za nas slabi dogodki na tekmi so se sledili drug za drugim in nismo bili kos spletu okoliščin,” pravi trener Alen Šćulac, ki je za PN napovedal drugačno tekmo s Celjani. “Če kdo drugi tega ne priznava, pa jaz brez težav lahko rečem, da Celjani igrajo najlepši nogomet v ligi. Nedvomno nas čaka težka tekma, v katero bomo šli z drugačnim, bojevitejšim pristopom. Konec koncev prikazano v pripravljalnem obdobju ni naključno. Kdor bo igral, bo moral dati vse od sebe. Imamo nekaj težav, ampak imamo tudi bistveno širši igralski kader kot jeseni,” pravi koprski trener. Šćulac pričakuje, da bo Domen Črnigoj stisnil zobe in stopil na igrišče, potem ko še čuti posledice udarca iz tekme v Novi Gorici in je v Zavrču igral le v končnici srečanja. Zaradi izključitve bosta prisilno počivala Matej Pučko in Denis Šme, nekaj igralcev je vprašljivih zaradi bolezni in poškodb. Na meji med razpoložljivostjo in klopjo oziroma tribuno so še Leo Štulac ter obolela Mitja Lotrič in Nenad Srečković. RM


Najbolj brano