Obljube in predlog stečaja

Pri Parmi še vedno niso prejeli izplačil plač za preteklega pol leta. Pred vrati je stečaj kluba, čeprav novi predsednik Giampietro Manenti še naprej trosi optimizem. Gazprom trdi, da nima ničesar s tem poslom.

Navijači Parme se že norčujejo iz novega predsednika.
Navijači Parme se že norčujejo iz novega predsednika. 

PARMA > Za nogometaše in osebje pri Parmi se ure v teh dneh vlečejo kot jara kača. Novi predsednik Giampietro Manenti je za ponedeljek, ko je bil dan zapadlosti plač za zadnje tromesečje, sveto obljubljal izplačila. Teh pa upniki niso dočakali niti včeraj, ko so iz državnega tožilstva sporočili, da bodo zaradi davčnega dolga predlagali stečaj. Določili so tudi že narok za obravnavo, in sicer za 19. marec. Če klub dotlej ne bo poravnal vseh davkov, je bankrot neizogiben. Ob tem je po medijih še naprej krožilo kup različnih informacij o dogajanju. Igralci so normalno trenirali in izjavili, da so pripravljeni počakati še kakšen dan.

Včeraj so se začela pojavljati vprašanja o verodostojnosti trditev o nakazilu, saj bi denar iz Slovenije moral biti na računih v dveh ali v treh dneh, a ga še vedno ni. 33 milijonov evrov naj bi zadostovalo za poplačilo igralcev, strokovnega štaba, zaposlenih ter tudi dobaviteljev, v prvi vrsti pa države. Špekuliralo se je, da za tem stoji ruski naftni koncern Gazprom, pri katerem pa so posle s Parmo ali Manentijevim podjetjem Mapi Group tudi uradno zanikali. Manenti je sicer ponovil že slišano: “Pričakujem, da bodo nakazila izvršena danes oziroma jutri. Kazen z odvzemom točk za nas ni problematična. Bolj nas skrbi, da ne moremo normalno delati.”

Medtem so igralci, ki so začetek postopka na sodišču odložili za dva dneva, že pripravili vso potrebno dokumentacijo za proces proti klubu in jo poslali na združenje profesionalnih nogometašev. Slednje čaka samo še na dokončno soglasje igralcev Parme.

Že zdaj je jasno, da bo Parmi odvzetih pet točk na lestvici: dve zaradi zamud z izplačili oziroma zaradi neizplačil trimesečja, zapadlega sredi lanskega novembra, tri točke pa zaradi zamude drugega roka, 16. februarja. Vodstvo tekmovanja lahko Parmi točke odvzame že v letošnji, lahko pa tudi v prihodnji sezoni.

Zaradi položaja pri rumeno-modrih je vprašljiva regularnost prvenstva, saj pravilnik določa, da so v primeru stečaja kluba vse tekme registrirane s 3:0 v korist nasprotnika, kar pa bi neizbežno sprožilo upor klubov, ki so proti Parmi izgubile točke. Parma, sicer trenutno zadnja v serie A, bi morala ob stečaju kot nova pravna oseba tekmovanje pričeti iz četrte lige.

NR, RM


Najbolj brano