Oblakovi za polfinale lige prvakov izločili branilko naslova

Po Real Madridu in Manchester Cityju sta se v polfinale lige prvakov sinoči prebila še madridski Atletico Jana Oblaka, ki je s skupnim izidom 3:2 izločil branilko naslova Barcelono, in Bayern, ki je prav tako skupno s 3:2 končal pot Benfice.

Jan Oblak se je z Atleticom iz Madrida uvrstil v polfinale lige 
prvakov.
Jan Oblak se je z Atleticom iz Madrida uvrstil v polfinale lige prvakov. 

MADRID, LIZBONA > Madridčani so na sinočnji povratni četrtfinalni tekmi zmagali z 2:0, potem ko je Antoine Griezmann v prvem polčasu v 36. minuti zadel iz igre s strelom z glavo, v drugem pa je izkoristil enajstmetrovko po igranju z roko Andresa Inieste (dobil je le rumeni karton za namerno igranje z roko) v lastnem kazenskem prostoru.

Atletico je pod vodstvom Diega Simeoneja prikazal pričakovano igro, Barceloni prepustil pobudo (posest žoge 71:29 v korist Kataloncev), sam pa - predvsem po doseženem zadetku - z “bunkerjem” čakal na protinapade. Taktika se je izplačala, kljub nekaj kontroverznostim. Ob koncu tekme bi morala dolgo časa relativno nenevarna Barcelona po Gabijevem igranju z roko prav tako dobiti najstrožjo kazen, a sodniki so “piskali” le prosti strel na robu kazenskega prostora.

V drugem dvoboju sta se Benfica in Bayern razšla z 2:2. Lizbončani so povedli v 27. minuti z zadetkom Raula Jimeneza. Nemški prvak je v nadaljevanju preobrnil potek tekme, z zadetkoma Artura Vidala v 38. in Thomasa Mullerja v 52. minuti je prišel do vodstva. Za končni izid je poskrbel Talisca v 75. minuti.

Bavarci so tako že petič zapovrstjo prišli vsaj v polfinale lige prvakov, Benfica pa na preboj med štiri čaka že od leta 1990.

Že v torek sta se v polfinale uvrstila Real Madrid, ki je s skupnim izidom 3:2 izločil Wolfsburg, in Manchester City, ki je bil skupno prav tako s 3:2 boljši od Paris St. Germaina.

Žreb polfinalnih parov bo v petek v Nyonu.

STA


Najbolj brano