Oblak najboljši vratar španske lige v sezoni 2015/16

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je dobil nagrado za najboljšega vratarja španske nogometne lige v sezoni 2015/16. V vodstvu tekmovanja so izbor Slovenca za najboljšega utemeljili s stalnostjo, s katero je blestel med vratnicama madridskega Atletica, ter najmanj prejetimi zadetki med vsemi prvimi vratarji prvoligaških ekip.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je dobil nagrado 
za najboljšega vratarja španske nogometne lige v sezoni 
2015/16.
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je dobil nagrado za najboljšega vratarja španske nogometne lige v sezoni 2015/16.  

MADRID > Jan Oblak si je priznanje zaslužil s svojimi izjemnimi predstavami v sezoni, v kateri je navdihoval Atletico in v kateri je z najmanj prejetimi zadetki v ligi učvrstil svoj položaj enega najboljših vratarjev na svetu, se glasi obrazložitev nagrade na spletni strani španske nogometne lige.

Oblak je v prejšnji sezoni v španski prvi ligi dobil le 18 golov v 38 tekmah. Igral je od prve do zadnje minute na vseh tekmah, njegovih 82 obramb v 3420 minutah pa je bilo ključnih za uspeh čete Diega Simeoneja, ki je končala na tretjem mestu.

V kategoriji trenerjev je nagrado prejel prav strateg Atletica Simeone, nagrado za najboljšega igralca v ligi, ki ne prihaja iz Evropske unije, pa je prejel Urugvajec Luis Suarez. Nagrado za najboljšega igralca v ligi pa je nekoliko presenetljivo prejel napadalec Atletica Antoine Griezmann, ki je tako ugnal tudi velika favorita Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Si je pa Messi prislužil naslov najboljšega v kategoriji napadalcev.

Atletico je ob tem prejel še nagrado za najboljšega branilca, to je Diego Godin, Griezmann pa si je prislužil še priznanje po mnenju navijačev. Real Madrid ni ostal praznih rok, Luka Modrić je najboljši igralec s sredine igrišča v minuli sezoni La Lige.

STA


Najbolj brano