Obiranje domačih sadov

Zmanjšan proračun in usmeritev kluba v uveljavljanje fantov iz dobre mladinske šole sta prinesla pocenitev in pomladitev ekipe novogoriškega Go Volleya, ki prvoligaške boje začenja le z domačimi fanti.

Takšna bo letošnja zasedba odbojkarjev Go Volleya Foto: Ok Go Volley
Takšna bo letošnja zasedba odbojkarjev Go Volleya Foto: Ok Go Volley

NOVA GORICA > Minulo sezono so končali na petem mestu. Letos bo ta dosežek težje dosegljiv. Denarja je manj, na vrsto pa je prišla z glavnim pokroviteljem, podjetjem Gen-i (ta podpira tudi novogoriško žensko odbojko) dogovorjena pomladitev, ki je odnesla še zadnje profesionalne pogodbe. Ekipo so že pred pripravami zapustili trener Jasmin Čuturič in izkušeni igralci Darijo Savičić, Strahinja Kuburović in Miha Bregar.

Go Volley 2014/15, orpodajalci - Jani Konjedic (18, 191 cm), Rok Krašna (19, 180), Jani Godnič (17 let, 180); blokerji - Gregor Basaneže (33, 192), Daniel Filiputti (20, 195), Jakob Kavčič (15,190), May Kordež (18, 190); sprejemalci - Dalibor Tomić (28, 190), Andraž Paliska (33,195), Alan Vidmar (27,193), Žan Močnik (20, 190), Marko Rijavec (23, 190); prosta igralca - Žan Marc (17, 182), Mark Maraž (18, 182); napadalca - Matic Vrtovec (17, 193), Tilen Križanič (17, 189).

Generacije iz domače šole, ki so krojile slovenski vrh med dečki in kadeti, so namreč toliko odrasle, da je po oceni klubskega vodstva na čelu s predsednikom Urošem Staničem prišel čas, da se dokažejo na igrišču.

Mlado moštvo je prevzel domači trener (v prejšnjih letih je precej delal s podmladkom) Matjaž Stanič. V oporo mu bo nekaj starejših odbojkarjev, ki na večerne treninge prihajajo iz služb, na čelu s kapetanom Gregorjem Basanežejem in povratnikom iz Libije, Andražem Palisko.

Ekipa je s skoraj dokončno zasedbo začela že prvi dan priprav. Od tedaj prihodov ni bilo več, odšel pa je še libero prve postave, mladinski reprezentant Jan Gašparin, ki se namerava posvetiti študiju.

Nove okoliščine narekujejo spremembe v prvi postavi. Lanski drugi organizator Jani Konjedic bo letos moral biti glavni dirigent. Visoki Danijel Filiputti, ki je doslej kot vsestranski igralec pogosto mašil različne vrzeli ob poškodbah, se bo bržkone ustalil pri mreži, Mark Maraž pa se bo moral iz koristnega rezervista preleviti v steber obrambe v polju.

Trener Matjaž Stanič od ekipe prave rezultate pričakuje šele čez nekaj tednov: “Zaradi pomladitve in zelo težkega razporeda na začetku sezone ne bomo mogli narediti veliko. Zato formo načrtujemo na nekoliko kasnejši čas. Znanje mladih ni vprašljivo, vendar pa bo šele daljša serija tekem pokazala, koliko so lanski rezervisti že sposobni biti nosilci igre. Glede na zasedbe ostalih ekip ocenjujem, da bomo ACH, Calcitu, Panviti Pomgrad in Salonitu vsaj v prvem delu težko kos. Naš realni cilj je sredina lestvice, seveda pa bomo vsakomur skušali vzeti vse, kar nam bo kdo ponudil.”

Novogoričani so imeli sinoči prvenstveno generalko z mladinsko reprezentanco Kuvajta, v soboto ob 19. uri pa jih v domači dvorani v športnem parku čaka podprvak, Panvita Pomgrad iz Murske Sobote.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano