Obeta se vroča pomlad

Zadnji krog jesenskega dela prvenstva je še bolj zapletel položaj v prvi in drugi moški balinarski ligi, med dekleti pa bo o naslovu jesenskih prvakinj odločal preloženi obračun vodilnih ekip Kolektorja Idrije in Krima.

Fotografija je simbolična. Foto: Simon Maljevac
Fotografija je simbolična. Foto: Simon Maljevac

IDRIJA > V primorskem derbiju ženske lige so Idrijčanke doma suvereno ugnale gostje iz Kobjeglave in ohranile vodstvo, ki si ga sicer še naprej delijo z Ljubljančankami. Te so tesno slavile v Desklah, v nedeljo pa se bodo za jesensko krono na domačem balinišču pomerile s Kolektorjem.

Izjemno dramatičen je bil zadnji krog prvega dela prvenstva v obeh moških ligah. V obračunu dolgoletnih superligašev so Zabiče premagale vodilno Postojno, ki je pred zadnjim delom dvoboja držala minimalno prednost, v dokaj naelektrenem vzdušju pa so domačini v končnici tekme v klasičnih igrah osvojili vseh osem točk in obrnili rezultat v svojo korist. Blizu uspeha so bili na gostovanju v Logatcu tudi balinarji Trte iz Svetega Antona, ki so po tehničnih disciplinah vodili z 8:6, a so izkušeni domačini vendarle zmagali. Priložnost za preboj na prvo mesto je s porazom proti Planini Petrič zamudila Ilirska Bistrica, v boju za obstanek pa so do pomembnih točk prišli Pivčani. Zelo izenačeno je stanje tudi v drugi ligi, kjer se je v vodstvo prebila Cesta, v dobrem položaju za napredovanje pa sta tudi Pliskovica in Kolektor Idrija.

Prva liga članice, 7. krog: Deskle : Krim 10:12, Kolektor Idrija : Hrast 16:6, Šiška : Svoboda 8:14, Bistrica : Milje 12:10.

Vrstni red: Kolektor Idrija (-1) in Krim (-1) 18, Šiška in Svoboda 12, Deskle, Bistrica in Hrast 6, Milje 3.

Prva liga moški - zahod, 7. krog: Planina Petrič : Ilirska Bistrica 14:8, Logatec : Trta Sv. Anton 13:9, Zabiče : Postojna 14:8, Orlek Oro Met Pivka : Jadran HK 14:8.

Vrstni red: Postojna 15, Logatec in Ilirska Bistrica 14, Zabiče 13, Trta Sveti Anton 12, Planina Petrič 8, Orlek Oro Met Pivka in Jadran HK 4.

Druga liga moški - zahod, 7. krog: Goriška brda : Cesta 8:14, Žiri : Tabor Ozeljan 10:12, Gradna Obrov : Kolektor Idrija 10:12, Pliskovica prosta.

Vrstni red: Cesta 15, Pliskovica 14, Kolektor Idrija 13, Goriška Brda 8, Tabor Ozeljan 6, Gradna Obrov 4, Žiri 3.

SM


Najbolj brano