Obeta se tesen boj

Medtem ko se bosta Primorska in Krka v prvi tekmi pomerili nocoj ob 20.15, je ostalih šest klubov prve tekme polfinala slovenskega košarkarskega pokala odigralo včeraj. Danes jih že čakajo povratne tekme,

Koprski košarkarji želijo na jutrišnjo pot v Novo mesto  vsaj z 
minimalno prednostjo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprski košarkarji želijo na jutrišnjo pot v Novo mesto vsaj z minimalno prednostjo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > V taboru koprskega košarkarskega prvoligaša so zagotovo lažje zadihali po sobotni zmagi proti Heliosu, ki jih je vrnila med žive v boju za šesto mesto, ki še pelje v ligo za prvaka. Ta teden so pozornost preusmerili na končnico pokalnega tekmovanja, v katerem od sezone 2015/16 osem najboljših ekip igra po dve četrtfinalni tekmi. Štirje zmagovalci se bodo v soboto najprej pomerili v polfinalu, v nedeljo popoldne pa zmagovalca čaka še finale za pokalno lovoriko v Domžalah.

Potencialni pari polfinala so zmagovalec Zlatorog/Rogaška : zmagovalec Helios/Olimpija in zmagovalec Hopsi/Konjice : zmagovalec Krka/Sixt Primorska.

Zadnja primorska udeležba sklepnega pokalnega turnirja je iz sezone 2012/13. Tedaj sta se med osem najboljših prebila kar dva, saj sta v celjski dvorani Golovec v četrtfinalu igrala Portorož in Plama pur. Slednjo je izločila Krka, ki jo je tedaj vodil sedanji trener Primorske Sekulić.

Primorsko nocoj po 20. uri v domači dvorani OŠ Koper čaka dvoboj z aktualnim prvakom Krko, povratna tekma pa bo v Novem mestu jutri ob 18. uri. V bistvu gre za ponovitev lanskega finala, v katerem je s Krko igrala domžalska Lastovka, predhodnica v Koper preseljenega kluba. Sodeč po obeh letošnjih prvenstvenih tekmah se za vstop v polfinale obeta ogorčen boj, saj sta ekipi vsaka po enkrat zmagali, obe tekmi pa sta se razpletli z zelo tesnima izidoma.

Krka je bila neposredno uvrščena v četrtfinale pokala, gre ji zelo dobro v domačem prvenstvu, v katerem vodi, medtem ko je v regionalni lig Aba zadnja in ji grozi izpad.

“Vsekakor vloga favorita pripada tekmecu, a ob trenutni formi se lahko zoperstavimo tudi Krki. Predvsem moramo biti sproščeni v napadu in čvrsti v obrambi. Če bomo imeli še nekaj športne sreče, bi si lahko že na domačem parketu priigrali ugoden rezultat,“ je optimističen postojnski član Primorske Vjekoslav Petrović. Trener Aleksander Sekulić ga je dopolnil: “Tako v Kopru kot tudi v Novem mestu želimo prikazati najboljšo možno predstavo, saj nam je žreb namenil izkušeno in zelo dobro ekipo Krke.”

ROK MAVER


Najbolj brano