Obeta se izenačeno prvenstvo

Danes bodo z državnim prvenstvom začeli tudi vaterpolisti, ki imajo več dela s saniranjem financ na zvezi kot s tekmovanji. Prvenstvo bosta v Mariboru odprla lanski prvak Branik in koprska Žusterna.

Danes bodo z državnim prvenstvom začeli  vaterpolisti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Danes bodo z državnim prvenstvom začeli vaterpolisti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > V letošnjem tekmovanju bo nastopilo pet klubov. Pokalni prvak Triglav, pokalni finalist Ljubljana, Branik Maribor, Kamnik in Žusterna. Do 6. junija bodo igrali po štirikrožnem sistemu. Prvouvrščeni ekipi bosta nato na tri dobljene tekme odločili o prvaku v sezoni 2014/15.

Ob Mariborčanih, ki nastopajo tudi v jadranski ligi, je Triglav nakazal, da bi se v novi sezoni spet lahko boril za najvišje mesto v državi. Koprska Žusterna je v minulem prvenstvu osvojila drugo mesto. “Lanska finalista Olimpija in Žusterna sta malce slabša kot lani, Triglav in Maribor pa za odtenek boljša,” meni kapetan VK Žusterna Nejc Potočnik, kapetan VK Žusterna, in dodaja: “Pripravljeni smo optimalno, treniramo pa do štirikrat na teden. Poleg glavnega trenerja Lončareviča nam sedaj pomaga tudi kondicijski trener Martinovič, kar se pri plavalnem delu pozna. Na začetku sezone ne pričakujemo odmevnih rezultatov, saj je tekmovanje dolgo. Šele sredi maja se konča redni del, nato pa sledi še končnica. V primerjavi z lani smo ostali brez izkušenega vratarja Gržentića, namesto njega je z nami Mariborčan Prcač, ki sicer študira v Kopru. Vsi ostali igralci smo domačini.”

K ekipi so priključili nekaj mlajših domačih vaterpolistov, tujcev pa nimajo.

STA, SJ


Najbolj brano