Ob Bronxu tudi Oplast

Potem ko je kobariški Oplast na tretji tekmi četrtfinala izločil Dobovec, je Primorska dobila še drugega polfinalista državnega prvenstva v dvoranskem nogometu. Danes na Škofije k Bronxu prihaja Litija, Oplast pa odhaja v Maribor.

Za Oplast je najboljšo tekmo sezone odigral dvakratni strelec 
Benjamin Melink.  Foto: Igor Mušič
Za Oplast je najboljšo tekmo sezone odigral dvakratni strelec Benjamin Melink.  Foto: Igor Mušič

KOBARID > Domači Oplast je edini polfinalist letošnjega državnega prvenstva, ki je za preboj v današnji polfinale potreboval tretjo tekmo. Na njej je pred svojimi 200 navijači s 5:4 izločil Dobovec. Tekma je bila manj dramatična, kot kaže izid, saj so gostje tretji in četrti gol dosegli že v končnici tekme. Najzanimivejše je bilo dogajanje od sredine prvega do sredine drugega polčasa. Gostje so z golom presenetili že v prvem napadu, a je mladi Gregor Kos kmalu izenačil, za preobrat pa je s prvima dvema goloma v sezoni poskrbel povratnik po hudi poškodbi, nekdanji reprezentant Benjamin Melink. Njegovo delo je takoj po odmoru s še dvema zadetkoma dopolnil naslednji kobariški reprezentant Anže Širok.

Kobaridce že danes čaka pot v mariborsko dvorano Tezno, kjer se bodo ob 20. uri pomerili z državnim prvakom, ekipo Proen Maribor, ki je v vsej letošnji sezoni tekmecem prepustili le eno točko! Pred njimi in pred drugim primorskim polfinalistom Bronxom, katerega tekmec bo drevi ob 20.30 uri na Škofijah Litija, je serija polfinalnih tekem na tri zmage.

Z zastrašujočo statistiko Mariborčanov se Benjamin Melink ne obremenjuje: “Moja forma in tudi predstave ekipe sta vse boljši. Želja in borbenost sta veliki. Če bomo ekipno dobro povezani, psihološko trdni in zbrani v obrambi, lahko še premešamo karte v tem prvenstvu. To je nov začetek, kjer bodo odločali tudi dnevna forma, kartoni in poškodbe.”

Zaradi zasedenosti dvorane v Litiji bo prva polfinalna tekma drugega para izjemoma na Škofijah, česar se domači strateg Dino Krivičič, ki ima v svojih vrstah prvega strelca prvenstva, Slavena Radiškovića, zelo veseli: “Prav domačo tekmo z Litijo smo v rednem delu prvenstva že dobili. Jutri moramo izkoristiti težave Litijanov z dvorano in darilo prve tekme doma, ki nam sicer po uvrstitvi ni pripadalo. V obrambi bomo morali zelo paziti, saj so se gostje okrepili z dvema Brazilcema. Zaradi kartonov pa bo počival naš prvi vratarAlen Mordej, a so ostali fantje zdravi. Tudi mi imamo svoje adute. V reprezentanco je bil tako poklican Nik Zajc. Vsekakor je naš cilj, da pridemo na drugo tekmo v Litijo s prednostjo.”

IM


Najbolj brano