O zmagovalkah ni bilo nobenih dvomov

V domačem taboru niso nikoli skrivali, da si od vodilnih ekip v prvenstvu najbolj želijo prav piranskega skalpa. In sinoči so ga brez težav dobili. Mlinotest : Piran 33:24 (17:11).

Gostiteljicam (v temni opremi) sinoči borbenosti in zavzetosti res ni bilo mogoče očitati.  Foto: Leo Caharija
Gostiteljicam (v temni opremi) sinoči borbenosti in zavzetosti res ni bilo mogoče očitati.  Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > V prvem delu prvenstva se je Ajdovkam zmaga v Piranu izmuznila za tri gole, tokrat pa so pred svojimi navijači lahko začele slaviti že precej pred koncem tekme, ki so jo dobile z visokimi devetimi goli prednosti.

Dvorana Police je bila ob visoki zmagi domačih rokometašic na nogah, navdušenje pa se ni poleglo še dolgo po koncu tekme. Trener Dušan Vidmar je hvalil motiviranost in borbenost svojih igralk, ki so se najbolj izkazale v obrambi. “Zahvalil bi se tudi naši zvesti publiki, pred katero bi kmalu padel tudi Krim,” je bil zadovoljen Vidmar.

Ajdovščina, dvorana Police, gledalcev 150, sodnika Klančar in Parezanovič. Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Srečkovič, Jesenko, Polanc, Tripkovič, Rojc 2, Svetik 6, Brecelj, Tomsič, Sanabor, Čajko 3, Kavčič 2, Pipan, Ferfolja 8, Čermelj 3, Schuster 9. Trener: Dušan Vidmar. Piran: Kraja, Spahič, Vivoda, Terčič, Kranjc 5, Avsec, Panger 7, Hrnjič, Levačič, Milakovič 4, Jagurdžija 5, Unuk 2, Mattica, Medič, Stojilkovič 1, Tatič. Trenerka: Dalija Erceg. Sedemmetrovke - Mlinotest 4 (4), Piran 4 (3); izključitve - Mlinotest 4, Piran 4 minute.

Čeprav ajdovski igri res ni bilo kaj očitati, so Pirančanke premagale same sebe. V Ajdovščino so prišle oslabljene, s poškodovano Manuelo Hrnjić in v hudi krizi po dveh porazih v Celju in Žalcu. Že na začetku primorskega derbija je bilo jasno, da to ni več ekipa, ki je v prvem delu prvenstva krojila sam vrh lige. Pirančanke se nikakor niso razživele, še posebej ne v napadu, kjer ni šlo sicer njihovi najboljši strelki Lei Kranjc. Ajdovke, ki na začetku tekme prav tako niso bile najbolj razpoložene, so vse bolj dobivale krila.

Pri vodstvu 4:2 za domačo ekipo je piranska trenerka Dalija Erceg vzela minuto odmora, da bi prebudila svojo ekipo. To ji je delno tudi uspelo, in gostje so prvič povedle s 6:5. Vendar ta lastovka ni prinesla pomladi. Ajdovke so z odlično igro uspele zlomiti odpor gostij in po delnem rezultatu 8:4 spet vodile z dvema goloma prednosti. Tokrat nasprotnicam niso več dovolile, da bi se pobrale; prednost so do konca prvega polčasa povišale na visokih šest golov.

Na odmor so Ajdovke odšle dobre volje, Pirančanke pa povsem potrte. V drugem polčasu je potem gostujoča ekipa, ki je vendarle zaigrala bolj živahno, skušala na vse možne načine zmanjšati zaostanek. To ji je delno tudi uspelo, vendar na manj kot tri gole razlike do polovice drugega polčasa ni uspela priti. Ajdovke se niso pustile zmesti in na krilih svojih navijačev so deset minut pred koncem spet vodile za sedem golov (27:20). Nato so umirile igro in pri vodstvu 31:22 pet minut pred koncem že začele slaviti zmago.

ALJA TASI


Najbolj brano