O tekmecih (še) ne razmišljajo

Tudi nedeljska preizkušnja proti Crveni zvezdi na Bonifiki (3:4) je razkrila, da čaka strokovni štab in nogometaše Luke Koper še ogromno dela do začetka spomladanskega dela prvenstva. V klubu napovedujejo nove okrepitve.

Slavko Matić Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Slavko Matić Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Učinkovit, a kakovostno dokaj skromen obračun med kanarčki in gosti iz Beograda je minil v prijateljskem vzdušju, brez agresivnejših dvobojev in taktičnih nadigravanj. Nogometaši obeh moštev so se od prve minute spustili v odprt boj, ki je lahko zadovoljil obiskovalce, precej manj pa sta bila po dvoboju zadovoljna trenerja, ki sta se predvsem jezila zaradi neodgovorne in neuigrane predstave vezistov in branilcev. Koprčani so podobno kot na turnirju v Medulinu tudi tokrat zadetke prejemali kot po tekočem traku. Beograjčani so zadevali tako iz prekinitev kot iz igre, ob neodločnih soigralcih pa se je mladi domači vratar David Adam večkrat znašel v škripcih.

Čeprav uradnega podatka še ni, bo, tako kot se že dolgo napoveduje, tudi nekdanji španski zvezdnik, 33-letni Albert Riera, naslednji bivši igralec Zavrča, ki bo postal član Kopra. Zvezdne trenutke kariere je dosegel v Liverpoolu. V Zavrču je dosegel en zadetek in prispeval dve podaji.

Rezultati nam ne gredo v prid, a so zagotovo posledica dejstva, da je naša ekipa skoraj popolnoma prenovljena. Potrebujemo čas in v Medulinu smo imeli priložnost, da se malce bolje spoznamo. Zavedali smo se, da so tekmeci v tem obdobju premočni za nas, saj so začeli priprave vsaj deset dni pred nami. Kljub vsemu pa smo načrtno izbrali težke tekmece, saj na takšnih tekmah prej pridejo do izraza določene pomanjkljivosti, pa tudi dobre stvari,” je koprski strateg Slavko Matić opisal prvi del priprav na novo sezono. Med najbolj aktivnimi domačimi nogometaši na tekmi proti beograjskim rdeče-belim je bil 21-letni Ekvadorec s španskim državljanstvom Cesar Joel Valencia Castillo, ki je imel prste vmes pri prvih dveh zadetkih kanarčkov. Z igro in pristopom je nakazal, da bi utegnil postati eden nosilcev v ofenzivnem delu moštva. V nedeljo sta se v dresu Kopra prvič znašla 23-letni francoski branilec Darnel Situ in 34-letni Brazilec Jefthon, ki pričakovano nista navdušila, a je Srb na klopi koprskega prvoligaša tudi za to našel opravičilo: “V obrambi smo imeli Situja, ki je tik pred tekmo prišel v Koper, podobno pa velja tudi za Jefthona, ki šele spoznava nove soigralce. Prve pol ure je za Koper odigral Zlatan Muslimović, nadejamo se prihoda Alberta Riere. Po tekmi s Crveno zvezdo sem fantom namenil prvi prosti dan, nato pa bomo začeli s treningi specifične vzdržljivosti. Videli bomo, kdo bo zdržal naporen ritem. Ker smo v zadnjih dneh odigrali veliko tekem, smo odpovedali obračun z Istro iz Pulja, saj trenutno potrebujemo več treningov. V februarju bomo odigrali tekmo z Dinamom, z ostalimi tekmeci pa se še dogovarjamo.”

In koliko pozornosti Matič namenja pripravam prvoligaške konkurence? “Ne obremenjujem se s spremljanjem rezultatov ostalih slovenskih prvoligašev. Vsak naj dela svoje delo. To je najtežje obdobje koprskega kluba. V naših mislih je stabilizacija kluba. Želimo postati stabilen prvoligaš, ki si ga to mesto tudi zasluži.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano