O Katančevih izbrancih niti besede

Angleška nogometna reprezentanca je včeraj v Stožicah preizkusila zelenico, na kateri se bo danes ob 18. uri pomerila s Slovenijo v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016. O izbrancih Srečka Katanca pa tudi na novinarski konferenci pred treningom - tako kot že prejšnje dni - ni bilo praktično niti besede.

 O izbrancih Srečka Katanca pa tudi na novinarski konferenci 
pred treningom - tako kot že prejšnje dni - ni bilo praktično niti 
besede. Foto: STA
O izbrancih Srečka Katanca pa tudi na novinarski konferenci pred treningom - tako kot že prejšnje dni - ni bilo praktično niti besede. Foto: STA

LJUBLJANA > Selektor Roy Hodgson je v nabito polni konferenčni sobi na stožiškem stadionu dejal, da se tukaj bolj skušajo zgolj privaditi na zelenico in čas, v katerem bo nedeljska tekma. Pravi, da v teh pripravah niso delali ničesar drugače kot prej, o začetni postavi pa ni želel govoriti.

"Tako bi tekmecu lahko dali določene informacije o naših taktičnih zamislih. Tega pa ne bomo počeli," je med drugim dejal Hodgson, ki nima težav s poškodbami igralcev. Manjkal bo le Danny Welbeck.

Danes je točno eno leto od uvodne tekme Anglije na lanskem svetovnem prvenstvu. Na vprašanje, kaj se je spremenilo v tem obdobju, je angleški selektor odvrnil: "Ne morem reči, koliko smo napredovali. Vsak lahko drugače vidi spremembe. Smo pa v reprezentanco in tudi v ekipo pripeljali veliko mladih igralcev, tako da se bomo še izboljševali."

Poudaril je, da so v tej sezoni dosegli sedem zmag in dva remija. "To pa tudi mora nekaj pomeniti," je še izjavil in dodal, da je njegova reprezentanca mlada, da še rabi izkušnje, tekme in izzive.

Kapetan Wayne Rooney, ki so ga mediji tako močno kritizirali po prijateljski tekmi z Irsko (0:0), kljub zelo naporni sezoni verjame, da imajo še dovolj goriva za uspešen zaključek sezone v Sloveniji: "Moramo ga imeti! Trdo smo delali na treningih in se osredotočali na to, kako želimo igrati."

Kljub neprepričljivemu obrazu s tekme proti Irski pa v Angliji verjamejo v zmago svojih izbrancev. V spletni anketi enega od prepoznavnih otoških časnikov kar 53,1 odstotka glasovalcev meni, da bo Anglija zmagala, a neprepričljivo, 31,4 odstotka, da bo zmagala zelo zanesljivo, 9,1 odstotka jih meni, da se bo tekma končala brez zmagovalca, 6,4 odstotka pa da bodo zmagali Katančevi fantje.

Spomnimo, Anglija v skupini E vodi s 15 točkami s petih tekem, Slovenija je druga z devetimi točkami.

STA


Najbolj brano