Goričani rušijo rekorde

Novogoričani tudi po sedmem krogu in dvoboju s Krškim, ki so ga dobili s 3:1, ostajajo na vrhu lestvice. S šesto zaporedno zmago so tudi izenačili rekordno dolg zmagoviti niz kluba na prvoligaški nogometni sceni, kjer jih konec tedna čaka gostovanje v Kopru. Gorica : Krško 3:1 (2:0).

Marko Nunić (v modrem dresu) je dosegel dva gola, za ta 
poskus pa je prejel drugi rumeni karton. Foto: Jure Batagelj
Marko Nunić (v modrem dresu) je dosegel dva gola, za ta poskus pa je prejel drugi rumeni karton. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Nogometaši Gorice so se predstavili v povsem drugačni podobi kot v pokalnem tekmovanju z Muro. Bili so igrivi, a obenem tudi odločni in konkretni. Po pravici povedano se tudi Krčani niso pomaknili na svojo polovico in le čakali na razvoj dogodkov, tako da je lepo število gledalcev v športnem parku lahko spremljalo privlačno predstavo. Manj zadovoljni so bili lahko številni in glasni privrženci gostov, ki so zaigrali odprto, a se pri tem izpostavili nenehnim novogoriškim grožnjam.

Športni park, gledalcev 1200, sodnik Sagrković (Vrjhnika) 5. Strelci - 1:0 Nunić (17), 2:0 Nunić (28), 2:1 Urbanč (60, 11 m), 3:1 Džuzdanović (70). Gorica: Sorčan 7, Celcer 7, Širok 7, Jogan 7, Kavčič 7, Johnson 7, Humar 7,5 (od 72. Kolenc -), Arčon 7 (od 83. Škarabot -), Džuzdanović 7,5, Eleke 7,5, Nunić 7,5. Trener: Miran Srebrnič. Krško: Zalokar 5,5, Đukić 6, Petric 6, Čeh 6 (od 85. Slivšek -), Volarič 6, Urbanč 6, Sikošek 5,5 (od 71. Štefanac -), Jakolič 5,5, Drnovšek 5,5, Rujović 5,5 (od 75. Blažinčič -), Poljanec 5,5. Trener: Tomaž Petrović. Rumena kartona - Nunić; Volarič. Rdeč karton Nunić (72, 2 x rum. k.).

Gostitelji so bili prehitri, premočni, skratka boljši od tekmecev. Priložnosti so se vrstile kot po tekočem traku. Amel Džuzdanović in Marshal Johnson sta napovedala strelske vaje. Neulovljivi Blessing Eleke se je iz strelca prelevil v podajalca, Marko Nunić, ki se denimo ni proslavil z učinkovitostjo na zadnjih dveh dvobojih, pa v strelca. V razmaku dobrih desetih minut sredi prvega polčasa je skoraj odločil zmagovalca. Prej in potem so gostitelji nizali priložnosti, predvsem pa ugajali, in to ne le v napadalnem dela. Tudi soigralci Elekeja, Nunića in Džuzdanovića so opravili veliko dela, ki ni bilo tako vidno, a zelo koristno za ekipo.

Drugi polčas se je začel tam, kjer se je končal prvi, z goriško priložnostjo za Nunića, ki bi kmalu vpisal trojček zadetkov. Na drugi strani pa tudi gostje niso vrgli puške v koruzo. Postopoma so prevzeli pobudo in povzročili tudi nekaj vznemirjenja pred goriškimi vrati, a še zdaleč ne toliko kot sodnik Asmir Sagrković, ki je na videz korektno posredovanje vratarja Grege Sorčana v kazenskem prostoru pred prodirajočim Luko Volaričem, ki je šel sam proti vratom, ocenil kot prekršek za enajstmetrovko. Pri tem je pomenljivo, da jo je goriški čuvaj mreže odnesel brez kazni.

Plus: šesta zaporedna zmaga; lepa predstava za vse več gledalcev v športnem parku. Minus: slabše obdobje na začetku drugega polčasa.

Nova hladna prha za gostitelje je sledila le dve minuti kasneje. Nunić je zaradi nevarne igre prejel drugi rumeni karton in tekma, ki se je zdela odločena, je bila spet odprta. Dokončno jo je zaprl Džuzdanović, ki je izvedel prekinitev z desne strani. Pričakovano podajo je spremenil v strupen strel, ki je pretental tudi vratarja gostov. “Prvi polčas je bil najboljši v tej sezoni. Dosegli smo dva gola, ob tem pa smo odigrali precej lepih akcij in si ustvarili kopico priložnosti. V nadaljevanju smo šli preveč ležerno in tekma se je po enajstmetrovki in izključitvi zapletla. Ohranili smo dobro postavitev na igrišču in vknjižili dragoceno zmago,” je po tekmi povedal trener Miran Srebrnič, ki se je tako kot vsa ekipa zahvalil gledalcem za podporo.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano