Z vrha lestvice je pogled najlepši

Nogometaši Gorice so podaljšali zmagoviti niz in hkrati prekinili negativni trend v medsebojnih obračunih z Domžalčani. Posledično so se tudi po šestem prvenstvenem krogu obdržali na vrhu prvoligaške lestvice.

V 86. minuti pa so Primorci prišli do zmagovitega zadetka, ko 
je Matija Širok lepo zadel v levi kot domačih vrat po slabem 
izbijanju Dejana Trajkovskega. Foto: Leo Caharija
V 86. minuti pa so Primorci prišli do zmagovitega zadetka, ko je Matija Širok lepo zadel v levi kot domačih vrat po slabem izbijanju Dejana Trajkovskega. Foto: Leo Caharija

DOMŽALE > ”Kdo bo zbral za premije, če bo šlo tako naprej? se je malo v šali malo zares spraševal predsednik kluba Hari Arčon, ki je s sodelavci prisostvoval še tretji gostujoči zmagi Gorice v letošnji sezoni in pri tem kljub številnim oviram in nakopičenemu delu s sanacijo kluba vidno užival. Tako kot tudi v Domžalah posebej številčna in glasna navijaška skupina iz Nove Gorice. Takoimenovani Terror Boysi so do odhoda moštvenega avtobusa pred domžalskimi slačilnicami glasno skandirali imena svojih ljubljencev. Po koncu tekme pa niso pozabili nameniti niti športnega pozdrava enemu izmed junakov stresne minule sezone, Amedeju Vetrihu, ki je poleti oblekel domžalski dres.

Gostitelji so stadion ob Kamniški Bistrici zapustili sklonjenih glav. Dosegli so sicer dva zadetka, a to je zanje slaba tolažba. Posebej ob dejstvu, da so zamudili kar nekaj lepih priložnosti: enkrat so zatresli okvir vrat, večkrat pa je moral ob pomoči soigralcev posredovati znova zanesljivi Grega Sorčan. Po drugi strani velja poudariti, da so Novogoričani trikrat povedli in bili po letošnjem običaju vselej zelo nevarni, ko so se približali vratom tekmeca.

Dvoboj je postregel z različnima polčasoma. Blessing Eleke je sicer hitro pičil kot kobra, domžalska pobuda pa se je po izenačujočem zadetku, ki je visel v zraku, do odmora še stopnjevala. Vrhunec je dosegla s petminutno ofenzivo na začetku drugega polčasa, ko je bilo nekajkrat pošteno vroče v goriškem kazenskem prostoru. Potem je postopoma vse bolj do izraza prihajala goriška lahka konjenica. Z lahkotnostjo in igrivostjo, ki so jima dodali potrebni hitrost in prodornost, so gostje potisnili tekmece v podrejeni položaj.

Eleke je s petim prvenstvenim golom, ki sta ga skrojila podajalca Amel Džuzdanović in Marko Nunić, popeljal Novogoričane v vodstvo in se hkrati izstrelil na vrh lestvice najboljših strelcev prve SNL. Mladi Jan Humar, ki je v drugem polčasu dajal ton novogoriški igri, je z izgubljeno žogo na sredini igrišča botroval domžalskemu izenačenju, ki pa razvoja dogodkov na igrišču ni zasukal. Novogoričani so še naprej dajali vtis ekipe, ki lahko doseže nov zadetek. In to kljub predčasnemu odhodu (zaradi krčev) Elekeja v slačilnice. Vse nevarnejši Nunić bi kaj lahko zamenjal nigerijskega napadalca v vlogi krvnika Domžalčanov, a mu je pri zaključnem strelu zmanjkalo hladnokrvnosti.

Je pa zato vnovič v polno zadel napadalno nastrojeni Matija Širok. Po preigravanju na desni strani je nepričakovano z levo nogo sprožil pravo bombo, ki jo je razneslo v desnem zgornjem kotu domžalskih vrat za izbruh navdušenja na gostujoči klopi in med goriškimi privrženci. “Imeli smo boljša in slabša obdobja, v katerih smo pod pritiskom močnega tekmeca tudi trpeli. Bolj ko se je tekma bližala koncu, nevarnejši smo bili. Gledalci so bolj uživali v tekmi, trenerji nekoliko manj. Ni naključje, da v drugih polčasih rastemo. Fantje veliko pretečejo in z zaporednimi sprinti lomijo tekmece,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič, ki je nekoliko premešal postavo, že v prvem polčasu pa je bil zaradi poškodbe prisiljen zamenjati Sandija Arčona.

Medtem je postalo jasno, da v klubu ne bodo podpisali pogodbe s Senegalcem Morom Pouyejom, ki se je pretekle dni mudil na treningih. V Novo Gorico se je sicer vrnil Marshal Johnson, kar pa še ne pomeni, da bodo z njim sklenili sodelovanje, ki je bilo že dogovorjeno, a se je nato nigerijski zvezni igralec podal v Grčijo.

ALEŠ SORTA

Domžale : Gorica 2:3 (1:1)

> Športni park, gledalcev 1100, sodnik Žnidaršič (Kranj) 6. Strelci - 0:1 Eleke (5), 1:1 Morel (25), 1:2 Eleke (56), 2:2 Mance (58), 2:3 Širok (86).

> Domžale: Vidmar 6, Trajkovski 6, Horić, Dobrovoljc 6, Skubic 6, Zec 6,5, Vetrih 6,5, Črnic 6,5, (od 81. Šišić -), Majer 6 (od 69. Horvat 6), Morel 6,5, Podlogar 6 (od 55. Mance 6,5). Trener: Luka Elsner.

> Gorica: Sorčan 7,5, Celcer 7, Jogan 7, Gregorič 7, Širok 7,5, Humar 6,5, Škarabot 6,5, Džuzdanović 6,5, Arčon 6,5 (od 32. Martinović 7), Eleke 7,5 (od 81. Burgić -), Nunić 7. Trener: Miran Srebrnič.

> Rumeni kartoni: Črnic, Horić; Džuzdanović, Humar, Škarabot.


Najbolj brano