Novogoričanke so že tretje

Med primorskimi odbojkarskimi prvoligaši je tokrat Salonit počival. Luka Koper se je solidno upirala Mariborčankam, Gen-I Volley pa se je z novo zmago povzpel že na tretje mesto. Zelo uspešni so primorski ženski nižjeligaši. V drugi ligi vodijo Ankarančanke, v tretji pa Pirančanke.

Novogoričanka Sara Djukić je bila v bloku za Ljubljančanke 
neprebojna. Foto: Igor Mušič
Novogoričanka Sara Djukić je bila v bloku za Ljubljančanke neprebojna. Foto: Igor Mušič

Gen-I Volley : Ljubljana 3:0

NOVA GORICA > Mestna dvorana, gledalcev gledalcev 80, sodnika Atanasov (Kr), in Markelj (Bled); po nizih 23, 10, 11.

Gen-I Volley: Pethö, T. Bavdaž, Zbičajnik, N. Bavdaž, Kolbl, Đukić, Simčič. Trener: Alen Bektašević.

Pred tekmo se je obetal zanimiv in skorajda primorski (za Ljubljančanke igrajo tudi Primorke Nuša Ferlinc, Natali Pavič in Petra Flego) obračun, vendar je dvoboj takšno ime zaslužil le v izenačenem in napak polnem prvem nizu. Pri izidu 23:22 je bila v novogoriškem bloku uspešna izkušena Anita Pethö. Ljubljančanke je v igro z uspešno akcijo za 24:23 vrnila Helena Mijoč, a so gostje nato zapravile servis in niz, v nadaljevanju tekme, ki je trajala le uro in 15 minut, pa jih skoraj ni bilo več. Tako so se Novogoričanke povzpele na tretje mesto prvenstvene lestvice. Ljubljančanke so naredile ogromno napak, Novogoričanke pa so dobro servirale in sprejemale. Organizatorka Zala Zbičajnik je pripravila lepo število akcij na mreži za razpoloženo Saro Djukić, ki je vse do konca tekme nizala točke v serijah. Enakomerno so z vseh položajev zadevale tudi Teja Kolbl ter sestri Teja in Nika Bavdaž.

“Zelo dobro smo servirale, kar je odločilo tekmo. Končno smo se sprostile krča iz začetka prvenstva, ko je bila postavljena pomlajena prva postava. Zdaj je tudi mlajši del ekipe dobil zaupanje vase. Končno smo se prebile tja, kamor sodimo, v vodilno trojico,” se je po tekmi zmage veselila Novogoričanka Sara Djukić.

Nuša Ferlinc, ki se je iz Luke Koper poleti preselila v Ljubljano, je nepričakovano visok poraz pojasnila takole: “Razpadel nam je sistem igre. Na novogoriški servis nismo našle odgovora. Po velikem zaostanku v začetku drugega niza smo psihično zelo padle. Nismo imele svojega dne. Zmoremo precej več.”

NKBM Branik : Luka Koper 3:1

MARIBOR > Dvorana Tabor, gledalcev 120, sodnika Mesarič (MS) in Valentar (Prevalje); po nizih: -21, 13, 23, 10.

Luka Koper: Dakin 9, Šantelj 5, Kušar, Poropat 2, Lucas 15, Dodič 9, Kocet 1, Jović 2, Kaker 5. Trener: Zoran Jerončič.

Prihod prekaljenega in v Italiji izšolanega trenerja Zorana Jerončiča v Koper se že po enem tednu dela zelo pozna. Doslej na večini tekem nebogljene Primorke so državnim podprvakinjam takoj pokazale zobe, saj so začele igrati v dokaj konstantnem sistemu, v katerega sta se nekoliko uigrali tudi izkušeni novinki Victoria Dakin in Lea Šantelj. Izboljšana servis in sprejem sta omogočala več uporabnih žog za izkušeno napadalko Dajano Lucas, pri mreži pa je bolj do izraza prišla nadarjena Lara Dodič. Mariborske profesionalke očitno niso pričakovale takšnega tekmeca in so s premehko igro in nekaj napakami uvodni niz celo izgubile. Štajerke so nato v nadaljevanju narekovale ritem z boljšim servisom in izid v nizih hitro izenačile, vendar so se v tretjem Koprčanke prilagodile tudi na višjo raven štajerske igre. Pri izidu 17:18 so celo povedle, po tem pa so v izenačeni končnici naredile nekaj več napak. V četrtem nizu so Primorke držale korak s tekmicami le na začetku, po tem pa je prišel do izraza precej večji mariborski izbor izkušenih igralk.

“Zelo sem zadovoljen z našo igro, čeprav smo bili premagani. Že po nekaj dneh skupnega dela je napredek očiten. Prvi in tretji niz sta pokazala, da smo na pravi poti. Če bomo tako igrali v nadaljevanju prvenstva, se bomo hitro otresli dna lestvice”, je bil po tekmi optimističen novi koprski trener Zoran Jerončič. STA, IM


Najbolj brano