Novogoričanke boljše od Ljubljančank

Odbojkarice Go Volleyja so v tekmi 6. kroga modre skupine 1. DOL za ženske včeraj v Novi Gorici premagale Vital s 3:1 (-23, 22, 11, 9).

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Odbojkarice Go Volleyja in Vitala so v zadnjem času pokazale dvig forme, oboje so si želele to dokazati tudi v medsebojnem obračunu. V tekmo so kot favoritinje vstopile Novogoričanke, a tudi Ljubljančanke so bile optimistične, še posebej, ker so v Novi Gorici v sezoni že zmagale. Tudi tokrat so dvoboj dobro začele, dobile prvi niz, po porazu v enakovrednem drugem pa so povsem popustile, tako da so jih domače dobesedno nadigrale.

Športna dvorana Balon, gledalcev 70, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Atanasov (Kranj). Go Volley: Jurić 10, Petho 24, Bavdaž 9, Simčič, Černe 2, P. Marušič 11, Grudina 14, Kolbl 9, Matajurc, Pahor, Š. Marušič, Kerpan, Dvoršak 1. Vital: Mijoč 8, Vogrič 6, Đukić 7, Dolenc, Crnjac 6, Janežič, Turk 5, Tanasković 3, Pavić 8.

Samozavest domačih odbojkaric se je pokazala že na samem začetku, tekmo so po servisih Teje Bavdaž odprle z izidom 6:0, po asu Anite Petho vodile že z 10:3. A blok Natali Pavić je gostjam dal zagon, po dveh zaporednih blok točkah, ki sta ju dosegli Pavićeva in Sara Đukić, so celo povedle z 12:11. Po obdobju izenačene igre so domače pred končnico spet povedle s tremi točkami razlike 19:16, vendar se Vital ni predal, s štirimi zaporednimi točkami je prišel v vodstvo, na koncu pa izkoristil že svojo prvo zaključno žogo.

Tudi v drugem nizu sta ekipi točki osvajali v serijah, pri izidu 18:18 pa sta bili izenačeni. Servisi Teje Kolbl, blok Antonie Jurić in pa napada Pethojeve so domačim priborili pet zaporednih točk, prednosti pa do konca niza niso izpustile iz rok.

Nato pa je pri Ljubljančankah, ki praktično nimajo rezervnih igralk, prišlo do razpada sistema. Do izida 11:7 je bil zaostanek še znosen, a je zaradi slabega sprejema do konca tekme le še naraščal. Prav nič se ni spremenilo niti v četrtem nizu, domače so povedle kar z 11:0, nato pa vodile tudi z 20:1. V igro so v tem nizu lahko vstopile nekatere rezervistke, to so Ljubljančanke izkoristile in nekoliko omilile poraz.

STA


Najbolj brano