Novogoričani izgubili v Novem mestu

Odbojkarji Krke so v tekmi 17. kroga 1. DOL za moške v soboto v Novem mestu premagali Go Volley s 3:0 (16, 17, 14).

Novogoričani so v prejšnjem krogu s tremi točkami le začasno prekinili krizo.  Foto: Igor Mušič
Novogoričani so v prejšnjem krogu s tremi točkami le začasno prekinili krizo.  Foto: Igor Mušič

NOVO MESTO > Odbojkarji Krke so storili tisto, kar so si pred začetkom prvenstva želeli. Z zmago proti Go Volleyju so si po prvem delu prvenstva zagotovili peto mesto, se uvrstili v modro skupino in s tem v boj za prvaka, čeprav jih pred mesecem še marsikdo tam ni videl. Toda Novomeščani letos kažejo zelo dobre predstave, ena takih je bila tudi na obračunu z Novogoričani, v katerem so gledalci bolj ali manj videli boj mačke z mišjo. Novomeščani so imeli dogajanje ves čas pod nadzorom, medtem ko so Novogoričani še enkrat pokazali, da so v prejšnjem krogu s tremi točkami le začasno prekinili krizo. Po šoku v pokalu, ko jih je izločil drugoligaš SIP Šempeter, jim je druga zaporedna prvenstvena zmaga ostala želja.

Dvorana Marof, gledalcev 130, sodnika: Sefried, Tovornik (oba Maribor). Krka: Brulec 18, Ožbalt, Erpič 7, Vrhovšek 1, Kosmina 8, Zalar, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 1, Bregar 10, Lindič, Turk 7. Go Volley: Krašna, Križanič, Vidmar 1, Čuturić, Kavčič, Godnič 1, Basaneže, Maraž, Konjedic, Filiputti, Sirk, Marc, Tomić, Vrtovec, Gašparin.

Zaradi pomembnosti tekme je bilo na začetku v domači vrsti videti nekaj nervoze, gosti so povedli s 5:2, nato nekaj časa držali tri točke razlike, vendar je prišla med obema tehničnima odmoroma do izraza kakovostna razlika. Razigral se je predvsem domači blok, tudi napad, v katerem je blestel Luka Brulec, z 18 točkami najučinkovitejši igralec tekme, je bil vse bolj zanesljiv. Ob drugem tehničnem odmoru je bila Krka že v prednosti za pet točk, do konca niza pa jo le še povečala.

Domači so v drugem hitro prišli do prednosti, čeprav so tekmeci vendarle izboljšali svojo igro. A njihov napad je bil vseeno preslab, da bi lahko zaustavili nalet razpoloženih gostiteljev, ki so tudi po zaslugi odličnih servisov Mihe Bregarja zanesljivo držali varno prednost, s tem pa jemali voljo varovancem Jasmina Čuturića, ki so tudi tokrat igrali brez najizkušenejših Andraža Paliske ter Gregorja Basanežeja in pri katerih praktično ni bilo razpoloženega igralca.

Začetek tretjega niza je pokazal, da so se Novogoričani predali. Že ob prvem tehničnem odmoru je Krka vodila z 8:3, do konca pa je prednost le še naraščala.

STA


Najbolj brano