Novogoričani dobro začeli, a izgubili

Nogometaši Gorice so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:3 (1:1).

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Domžalski nogometaši so v Novi Gorici prišli do pomembne zmage, ki jih je vsaj začasno potisnila na tretje mesto prvenstvene lestvice. Točkovno so izenačeni s četrtouvrščenim Rudarjem (tega v nedeljo čaka še tekma s Krškim) in petouvrščeno današnjo tekmico. Domžalčani so vse tri zadetke dosegli na podoben način - po podajah z leve strani in streli z glavo.

Novogoričani so tekmo sicer dobro odprli in povedli že v šesti minuti, ko je z močnim strelom z dobrih 20 metrov - pred tem se je otresel Zenija Husmanija - zadel Kyrian Nwabueze. Slednji je tako zadel še na tretji tekmi zapovrstjo.

Gosti so prvič zagrozili v deveti minuti, ko je povratnik v ekipo Andraž Kirm prišel do strela z roba kazenskega prostora, a slabo zadel žogo. Bolj nevaren je bil Nermin Hodžić v 16. minuti, ko je prav tako z roba kazenskega prostora merila malce premalo natančno.

V 25. in 28. minuti so imeli domači prek Dejana Žigona in Nwabuezeja še dve priložnosti, a obakrat domžalski vratar Dejan Milić ni imel nobenih težav. V 36. minuti pa so Domžalčani izenačili, potem ko je Jure Balkovec z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je bil neoviran Marko Alvir, ki je zadel z glavo. Za Balkovca je bila to četrta podaja v sezoni.

V uvodu drugega polčasa je najprej poskusil Amedej Vetrih od daleč, toda žogo poslal mimo gola. V 55. minuti pa so izbranci Simona Rožmana povedli. Balkovec, ki je zbral peto podajo, s katero je na lestvici asistentov na drugem mestu skupaj z Jasminom Mešanovićem (Maribor) in Ricardom Alvesom (Olimpija), je podal z leve strani pred domači gol, tam pa je z glavo zadel Senijad Ibričić. To je bil zanj četrti gol v sezoni.

V 68. minuti se je izkazal Sorčan z dvema obrambama po strelu Vetriha, minuto zatem pa so gosti povedli s 3:1. Po novi podaji z leve strani, tokrat Ibričićevi, je znova z glavo zadel Alvir. Zanj je bil to drugi gol na tekmi in drugi v sezoni. Do konca tekme ekipama ni več uspelo resneje ogroziti vrat, tako da so se Domžalčani veselili pete zmage v sezoni.

Gorica bo v 14. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Kidričevem, Domžale pa bodo dan prej gostile Maribor.

STA


Najbolj brano