Novinec, ki želi postati stalnica

Za novince prehod na višjo tekmovalno raven vselej pomeni svojevrstno vznemirjenje. Fama Vipava v prvo sezono tekmovanja v tretji slovenski nogometni ligi zahod vstopa z dobro popotnico na igrišču in izven njega.

Vipavski nogometaši so se v pretekli sezoni veselili napredovanja v tretjo SNL zahod.  Foto: Robert Ferjančič
Vipavski nogometaši so se v pretekli sezoni veselili napredovanja v tretjo SNL zahod.  Foto: Robert Ferjančič

VIPAVA > Vipavcem se je predlani za las izmuznilo napredovanje v reorganizirano 3. SNL zahod, v pretekli sezoni pa so cilj uresničili v velikem slogu. Premočno so osvojili naslov prvaka v primorski ligi in se postopoma že pripravljali za prehod v višji rang. Pri sestavljanju igralskega mozaika za novo sezono so se držali vodila, da se ekipe, ki zmaguje, ne menja. V moštvo, ki je proslavilo naslov prvaka, niso posegali, so ga pa osvežili oziroma dopolnili.

Na nogometne zelenice se v igralski vlogi vrača Matej Mlakar, čigar najboljša nogometna leta so bila povezana z ajdovskim Primorjem. Urošu Ivanoviču je v pretekli sezoni pripadla pomembna vloga v pohodu Ajdovščine Škou na prvo mesto v 3. SNL zahod. Jani Neškovič in Sebastjan Jamšek pa imata tudi že kar nekaj tretjeligaških izkušenj. V vipavske vrste se je vrnil vratar Toni Pejakić, iz mladinske ekipe Bilj pa je prišel Enej Kodelja. Okrepljen je tudi strokovni štab, kjer so opravili nekaj rošad. Aleš Kodelja bo prvi mož trenerske ekipe, v kateri kot sodelavec ostaja Aleš Samec. Treninge pa je občasno vodila tudi ajdovska nogometna legenda, Adrijan Fegic.

“Na tretjeligaški izziv smo pripravljeni. Seveda gre za višjo raven, a dobršen del tekmecev poznamo, če ne drugega iz prijateljskih soočenj. Slednja sicer niso najboljše merilo, so pa določen kazalec. Verjamem, da bodo tudi gledalci na domačem igrišču, ki smo ga za potrebe licenčne komisije posodobili, prišli na svoj račun. Sosedski dvoboji z Ajdovščino imajo že iz primorske lige poseben mik, pa tudi sicer se obeta pestra paleta zanimivih obračunov. Navsezadnje je nogometna tekma tudi družabni dogodek. In to je pri nas v Vipavi, kjer imamo že pet let zvestega glavnega pokrovitelja, še posebej poudarjeno,” je pojasnil predsednik kluba Dominik Panič.

Osnovni cilj je seveda obstanek v ligi. Ali se lahko Vipavci zavihtijo še višje, pa utegnemo izvedeti že na začetku sezone. V uvodnih štirih krogih bodo kar tri tekme odigrali doma. Prvo že v nedeljo, ko bodo gostili Brda. Sledi tekma v Biljah ter domača dvoboja s Cerknico in sežanskim Taborom. “Zavedamo se vloge novinca in kaj ta prinaša. Dogodkov ne želimo prehitevati, v Vipavi želimo postopno nadgrajevati dobro zgodbo,” je povedal Aleš Kodelja.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano