Novi veslaški navdušenci

Športna dvorana Burja je pred dnevi gostila nevsakdanje tekmovanje - državno prvenstvo v veslanju. Seveda le na simulatorjih veslanja.

Čeprav na simulatorjih, so udeleženci državnega prvenstva 
veslali hudo zares. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Čeprav na simulatorjih, so udeleženci državnega prvenstva veslali hudo zares. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŠKOFIJE > Prvenstvo je organiziral koprski Veslaški klub Nautilus, tekmovali pa so učenke in učenci od šestega do devetega razreda osnovne šole. V dvorani je bila prava gneča, saj je tekmovalo približno 240 otrok iz 30 osnovnih šol z Gorenjske (6), Štajerske (8), Primorske (14) in iz Ljubljane (2). Posamezno šolo je zastopala ekipa “osmerca”, ki je morala preveslati 2000 metrov oziroma po 250 metrov vsak posameznik. Ekipo so sestavljali po dva učenca in dve učenki iz šestega in (ali) sedmega razreda ter po dva učenca in dve učenki iz osmega in (ali) devetega razreda. Rezultat je dal seštevek individualnih prispevkov posameznikov, hkrati pa tudi ekipnega sodelovanja, ki se je pokazalo predvsem pri čim hitrejših natančnih in tekočih menjavah na simulatorju.

Državni prvaki so postali predstavniki ljubljanske osnovne šole Trnovo, drugi so bili Izolani z OŠ Vojke Šmuc, tretja je bila ekipe OŠ Kamnica. Od istrskih ekip so bili šesti predstavniki OŠ Sečovlje, sedmi pa OŠ Dušana Bordona Koper. Domača ekipa OŠ Oskarja Kovačiča Škofije je izpadla v repasažu.

Organizatorji pri izpeljavi tekmovanja nismo imeli težav. Kako uspešni smo bili pri promociji veslanja, pa bo pokazal čas. Če bom nekaj teh deklet in fantov v prihajajoči sezoni srečeval na klubskih regatah, potem smo dosegli namen. Osnovni cilj veslaške zveze in posameznih klubskih trenerjev je predvsem navdušiti in v klub privabiti nove obraze,” je povedal Anže Blažič, vodja tekmovanja in trener v VK Nautilus. BG


Najbolj brano