Novi scenariji in rešitelji

Stečaj Parme, napovedan prihod Sampdorie. V zadnjih dneh se je zvrstilo kar nekaj novic, (ne)posredno povezanih z Gorico. Glavna pa je, da denarja še vedno ni.

Solomona Enowa (v ospredju v modrem dresu levo) danes zaradi poškodbe ne bo v goriški ekipi.  Foto: Leo Caharija
Solomona Enowa (v ospredju v modrem dresu levo) danes zaradi poškodbe ne bo v goriški ekipi.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Tudi ta teden je minil v znamenju iskanja rešitev iz stiske, ki ostaja. Le časa je vse manj. Predsednik ND Gorica Robert Vrtovec ga ne more več kupiti, zato je povlekel še zadnjega asa iz rokava - že nekaj mesecev napovedano sodelovanje s Sampdorio. Vprašanje je, kaj to prinaša. Dogovor s Parmo je bil in ostal skrivnosten, tako kot sta bila sporna njegova tolmačenje in realizacija. Novogoriška dediščina so dolgovi in ogrožena pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono.

Bi Gorica po dogovoru s Sampdorio, o katerem so v preteklih dneh poročali tudi časniki iz Genove, spet dobila več oziroma manj posojenih igralcev iz italijanskega prvoligaša ali bo deležna tudi denarne podpore, ki jo potrebuje? Bo kaj denarja kapnilo do konca meseca, ko bo treba vložiti vlogo za pridobitev licence? Zagotovil ni, kakor jih ni za vračilo domnevnega dolga Parme do Gorice po napovedanem stečaju italijanskega prvoligaša.

Igralci, trenerji in zaposleni v klubu še vedno čakajo na denar, tako kot preostali upniki. Besede niso več dovolj močan argument, v takšnih okoliščinah pa je tudi nogometašem težko ostati osredotočen na treninge in tekme. Pred prvenstvenim premorom bodo danes gostili velenjski Rudar. Rezultatska popotnica ni dobra. Novogoričani so na štirih tekmah ob domačem remiju z Radomljami zabeležili tri poraze.

Poročali smo že, da se s problematiko ND Gorica v zadnjih tednih intenzivno ukvarja tudi mestna občina. Delovno skupino vodi podžupan Marko Tribušon, ki je opravil že kar nekaj informativnih sestankov z akterji, ki so (bili) povezani s klubom ali so izrazili svojo pripravljenost za pomoč pri reševanju težav. V torek je predviden še en tematski sestanek, ki bi lahko dal odgovore o prihodnosti ND Gorica.

“Igralcem se lahko le zahvalim za profesionalen odnos. Položaj je zapleten, lahko le upam, da se bo do te mere izboljšal, in bodo spet v ospredju nogometne teme. Tudi po tej plati imamo precej preglavic. Moštvo je oslabljeno, potrebovali bi več časa, da bi zamisli zaživele v praksi. Prišli so mladi igralci, ki nimajo izkušenj s slovenskim prvenstvom. Težave imamo proti telesno močnejšim tekmecem. Takšen je tudi Rudar. Primanjkljaj poskušamo nadomestiti z igro po tleh in hitrostjo, a za to bi potrebovali tudi čas,” je pojasnil trener Cesare Beggi, ki danes gotovo ne bo mogel računati na Nabila Taiderja in Solomona Enowa, vprašljiv pa je tudi nastop Luke Majcna.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano