Novak ostaja na klopi Plame pur

Čeprav je po koncu sezone izrazil željo, da bi se umaknil z mesta prvega trenerja, bo Martin Novak tudi v novi sezoni sedel na klopi Plame pur. Kot kaže, bo lahko računal na preverjeno zasedbo.

Martin Novak bo ekipo Plame vodil tudi v novi sezoni. Foto: Simon Maljevac
Martin Novak bo ekipo Plame vodil tudi v novi sezoni. Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA > Slaba dva tedna pred začetkom priprav članske ekipe na novo prvenstveno sezono v drugoligaški košarkarski konkurenci vodstvo Plame pur pospešeno sestavlja kadrovsko križanko. V minulih tednih je predsednik Andrej Muha s sodelavci opravil nekaj razgovorov s kandidati za novega trenerja, naposled pa je prišlo do odločitve, da bo vlogo prvega trenerja še naprej opravljal Martin Novak. V pomoč mu bo novi vodja stroke v klubu, reški trener Arsen Bošković.

“Pred novo sezono smo optimistično razpoloženi. Želimo si precej več zmag naše članske ekipe, kot smo jim bili priča lani, ter nadaljevanja uspešno zastavljenega programa dela z najmlajšimi. Letos se lahko pohvalimo z dvema pionirskima reprezentantoma, posebno pozornost pa bomo posvetili tudi nadaljnjim aktivnostim za širitev in razvoj ženske košarke v Ilirski Bistrici ter razvoju igralcev kadetske in mladinske ekipe,” je glavne smernice predstavil Muha, ki si želi, da bi kljub določenim ponudbam zadržal ogrodje članske zasedbe.

Nosilci igre Anže Srebovt, Tilen Zalar, Robi Hreščak in Klemen Muha naj bi tudi v prihodnje nosili dres Plame pur, na parket se po hudi poškodbi vrača ostrostrelec Uroš Kuret. V klubu upajo, da bo svojo košarkarsko pot nadaljeval kapetan Uroš Jenko. Vodstvo želi na deficitarne položaje pripeljati eno ali dve okrepitvi, tako da bi se moštvo izognilo rezultatskim turbulencam, katerim so bili zvesti bistriški navijači priča v minuli sezoni. SM


Najbolj brano