Nova trenerka zadovoljna z ekipo

V športnem parku Bonifika od začetka tedna že vadijo rokometašice Ženskega univerzitetnega rokometnega društva Koper. Ponedeljkov trening je predstavljal tudi njihovo prvo delovno srečanje z novo trenerko Dalijo Erceg.

Dalija Erceg (levo) je koprsko  žensko  rokometno  ekipo 
prevzela v ponedeljek na Bonifiki. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Dalija Erceg (levo) je koprsko žensko rokometno ekipo prevzela v ponedeljek na Bonifiki. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Bivša trenerka Pirana Dalija Erceg je v trenerski vlogi zamenjala dosedanjega trenerja prve koprske ekipe Igorja Poklarja, ki se s klubom ni uspel dogovoriti o nadaljnjem sodelovanju. “Zadovoljna sem s pristopom igralk na prvem treningu. Ponovno se zahvaljujem Poklarju za vse, kar je naredil do mojega prihoda v klub. Gremo naprej. Treba bo delati, saj so igralke večinoma mlade. Brez treningov in odrekanja ne bo ničesar,” pravi Ercegova.

Za Koper bosta v novi sezoni zaigrali dve igralki razpuščene piranske članske ekipe, Amina Jagurdžija in Adelina Kraja, sicer pa jedro ekipe ostaja enako kot lani. Rokometašice bodo avgusta vadile tako zunaj kot v dvorani. “Nekatere igralke jeseni odhajajo na študij v Ljubljano, zato moramo kar najbolje izkoristiti počitnice in treningi bodo dolgi tudi po tri ure,” pravi Ercegova.

Ekipa, ki šele tretje leto igra v prvi ligi in je lani osvojila sedmo mesto, v pokalnem tekmovanju pa je bila tretja, si kakšnih posebnih ciljev ni zadala. “Naša želja je, da igramo čim boljši rokomet, da imamo svoj način igranja in obnašanja na parketu. Če bomo dobro delali, bodo prišli tudi rezultati. Kot vedno v športu pa bo treba imeti tudi nekaj sreče,” pred začetkom nove sezone razmišlja nova koprska trenerka.

ŽURD Koper po izstopu Pirana iz lige ostaja edini ženski rokometni prvoligaš iz Istre. Tudi Ercegova razmišlja podobno kot mnogi že leta, da bi morali v Izoli, Kopru in Piranu ženske rokometne klube organizirati tako, da bi iz široke baze igralk ustvarili eno kakovostno člansko ekipo. “Na koncu je vedno tako, da imajo vsi klubi težave z nastopanjem v prvi ligi, predvsem zaradi financ. Zato menim, da bi morali staviti na enega dobrega prvoligaša, kjer bi lahko igrale vse najbolj talentirane obalne rokometašice. Tako jim ne bi bilo treba odhajati v druge slovenske klube ali v tujino.”

A za kaj takega so potrebni pravi ljudje. “Treba se bo dogovoriti, s trezno glavo in brez osebnih interesov. Lahko bi zastavili projekt, ki bi trajal, na primer, najmanj osem let, ne pa, da danes malo sodelujemo, jutri se bomo pa spet malo kregali, ker nam bo na koncu zmanjkalo nadarjenih in ambicioznih igralk,” meni Ercegova. Pogodbo s koprskim klubom je podpisala za leto dni. ALJA TASI


Najbolj brano