Nova sezona, novi izzivi

Luka Božič je po koncu pretekle sezone odprl novo poglavje v svoji slalomski zgodbi na divjih vodah. Z Mosta na Soči se je preselil v Ljubljano, kjer se docela posveča samostojni poti med kanuisti.

Luka Božič (desno) je na nedeljski tekmi v Solkanu osvojil 
drugo mesto.  Foto: Rok Bezeljak
Luka Božič (desno) je na nedeljski tekmi v Solkanu osvojil drugo mesto.  Foto: Rok Bezeljak

SOLKAN > Resda smo Luko Božiča tudi v Solkanu že videli tekmovati med enojci in se lahko tudi v tej kategoriji v preteklem štiriletnem obdobju pohvali z nekaj vidnimi dosežki na velikih slalomskih dogodkih, a rdeča nit tekmovalnega udejstvovanja v zadnjih dveh olimpijskih ciklih je bil kanu dvosed s Sašem Taljatom. V Riu sta hotela postaviti piko na i trofejni poti, a je želena medalja splavala po vodi. Velikega razočaranja nista skrivala. Ločitev je bila s črtanjem kanuja dvoseda z olimpijskega sporeda pričakovana in tudi neizbežna. Potem ko je trener Dejan Testen sprejel vabilo japonske reprezentance, pa je bilo že jasno, da je napočil čas za občutnejše spremembe.

Po olimpijskih igrah se lep čas nisem mogel pobrati. Zastavil sem si nove načrte, ki jih bom s trenerjem Borutom Javornikom najlažje uresničeval v Ljubljani. Tacen bo maja gostil vse izbirne tekme za sestavo reprezentance, nato pa tudi evropsko prvenstvo,” je povedal 26-letni Božič, ki se je novega olimpijskega cikla lotil preudarno. Predvsem pa je nekaj časa pustil čoln v boksu in se pozimi prepustil drugim športnim dejavnostim. “Z izjemo dveh tednov reprezentančnih priprav na prizorišču naslednjega svetovnega prvenstva v Pauju sem največ pozornosti v pripravljalnem obdobju posvečal osnovam veslanja na mirni vodi. Menim, da sem naredil velik korak naprej v tehniki in čeprav sem še v vadbenem procesu, so me na tekmi v Solkanu prevevali dobri občutki,” je povedal član KK Soške elektrarne.

S Taljatom, ki ostaja na Mostu na Soči, kjer ga poleg tekmovalnih čaka še precej operativnih nalog, sta se sicer že pogovarjala, kako bi obeležila zaključek skupne poti. Zamisli so, veliko pa bo seveda odvisno od usklajevanja različnih obveznosti. “Mogoče nam bo to uspelo na evropskem prvenstvu v Tacnu. Vsekakor bi bilo lepo, če bi se poslovila od navijačev, ki so nas podpirali na skupni poti ter z nami podoživljali lepe in manj lepe trenutke,” je povedal Božič. ALEŠ SORTA


Najbolj brano