Nova Kantrida

V NK Rijeka imajo te dni veliko razlogov za dobro voljo. Ekipa igra dobro in zmaguje, čez dve leti pa naj bi zaigrala na novem stadionu.

REKA > Po zmagi nad Dinamom je Rijeka pred 8000 gledalci na Kantridi osvojila hrvaški superpokal, kar je znak, da je ekipa, ki jo je prerodil nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, dobro pripravljena tudi na kvalifikacije za nastop v evropski ligi, kjer za uvod jutri gosti madžarski Ferencvaros. Še bolj vzpodbudne pa so vesti o skorajšnjem začetku gradnje novega stadiona na Kantridi. Projekt je predstavljen, navzven bo nova Kantrida spominjala na Bayernovo Allianz Areno, navznoter pa na Juventusov stadion. Kar niti ne čudi, če vemo, da je idejni projekt in načrt podpisal italijanski arhitekt Gino Zavanella.

Kamnite stene, zaščitni znak Kantride, ostajajo, le da jih bodo z gradbenimi prijemi “izolirali”, da novi stadion ne bi imel težav s poplavami, ki so doslej že večkrat ovirale dejavnost na igrišču.

Novi stadion bo sprejel 14.000 gledalcev. Ker bodo vse tribune nadkrite, bodo vsi lahko nemoteno spremljali tekme tudi v deževnem vremenu. Na novem objektu, ki naj bi stal približno 25 milijonov evrov, naj bi prvo tekmo odigrali poleti leta 2016. NR