Nov termin za še bolj polne tribune

ATP Challenger Tilia Slovenia Open bo tudi letos največji teniški dogodek v Sloveniji. Spektakel bo od 8. do 15. avgusta, imena največjih zvezdnikov, ki naj bi nastopili v Portorožu, pa za zdaj ostajajo zavita v tančico skrivnosti.

Turnir so včeraj v Ljubljani predstavili (z leve): direktor Teniške 
zveze Slovenije Gregor Krušič, direktor turnirja Denis Topčič 
in predsednik TZS Marko Umberger. Foto: Simon Maljevac
Turnir so včeraj v Ljubljani predstavili (z leve): direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič, direktor turnirja Denis Topčič in predsednik TZS Marko Umberger. Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA > Še tretje leto zapored bo najodmevnejši teniški turnir na naših tleh gostil Športni center Marina Portorož, po besedah organizatorjev pa bodo gledalci lahko uživali v pravem spektaklu.

Zaradi zahtev Mednarodne teniške zveze in spremenjenega termina za dvoboje v Davisovem pokalu bo turnir od 8. do 15. avgusta; veliki finale bo na sporedu v soboto zvečer ob 20. uri. “Glede termina smo bili v stalnem stiku z najboljšimi slovenskimi tenisači, in menim, da smo se prav odločili. V tem času je ob slovenskem morju ogromno gostov, in s tem dogodkom bomo še popestrili turistično ponudbo. Upamo, da bomo lahko tudi prihodnje leto turnir organizirali v tem obdobju, seveda pa bo veliko odvisno od letošnje izvedbe,” je na včerajšnjem druženju z novinarji v Ljubljani pojasnil direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič, ki je potrdil, da bosta na glavnem turnirju nastopila najboljši slovenski tenisač in lanski zmagovalec Blaž Kavčič (trenutno 91. na ATP lestvici) ter slavljenec iz leta 2013 Grega Žemlja (307.), medtem ko se za nastop Blaža Role (95.) še dogovarjajo z njegovim menedžerjem.

Skupni stroški turnirja naj bi znašali blizu sto tisoč evrov, po Krušičevih besedah pa so za prihod v Portorož zainteresirani številni znani igralci, ki bi jim nastop na trdi podlagi služil kot dobra priprava pred turnejo na ameriških turnirjih in pred zadnjim turnirjem za grand slam v New Yorku. Neposreden prenos drugega polfinala in finalni dvoboj si bo mogoče ogledati tudi na eni izmed komercialnih televizij. Teniški navdušenci v Portorožu bodo lahko od nedelje do četrtka dvoboje spremljali brezplačno. Vstopnice za petkov polfinale bodo po štiri, za finale pa po sedem evrov.

Organizatorji imajo na voljo tudi štiri povabila, vsi slovenski profesionalci pa bodo imeli možnost nastopa v kvalifikacijah. “Po dveh uspešnih letih nestrpno čakamo na novo izvedbo turnirja. Vse dogodke smo združili na isti lokaciji, kar bo zagotovo popestrilo tekmovanje,” je povedal direktor turnirja Denis Topčič, predsednik TZS Marko Umberger pa je dodal: “Gre za največji športni dogodek naše organizacije kot tudi za enega izmed največjih dogodkov v piranski občini in širše. Veseli me, da odlično sodelujemo tudi z lokalno skupnostjo.”

Na peščenih igriščih v Luciji bo tudi teniški festival, ki naj bi se ga udeležilo več kot 1200 ljubiteljev rumene žogice vseh starosti. Že tradicionalno bo poskrbljeno za obilico zabave, saj se bo glasbeni program pričel še pred uradnim začetkom turnirja, pestro dogajanje pa se bo v sodelovanju s piransko občino zaključilo s Portoroško nočjo.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano