Nov teden, novi izzivi

Prvenstvo se je komaj dobro začelo, a novogoriška zmaga nad Rudarjem je sodila skoraj med imperativne. Prišla je ob pravem času za nogometaše, strokovni štab, upravo in belo modre privržence na tribunah.

Borbena predstava modrih je bil v petek nagrajena s prvo 
zmago v novi sezoni.  Foto: Jure Batagelj
Borbena predstava modrih je bil v petek nagrajena s prvo zmago v novi sezoni.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Gledalcev se v športnem parku tudi zaradi termina (petek pozno popoldne) sicer ni zbralo nič več kot običajno, se je pa vrnilo nekaj starega pridiha. S sočnim in nedvoumnim besednjakom so pozdravljali dobre poteze in grajali slabe, pri čemer so bili na tapeti vsi, od akterjev na igrišču in ob njem do sedme sile.

Dogajanje je bilo živahno tudi na častni tribuni, kjer se je zbrala kopica posameznikov, ki so tako ali drugače povezani z novo vodstveno ekipo, opaziti pa je bilo tudi vodilne može severnoprimorskih nižjeligašev. Zmaga vselej prinese dobro razpoloženje še posebej po tekmi. Novi teden pa že prinaša nove izzive. V nedeljo nogometaše čaka zahtevno gostovanje pri Krki, upravo pa v naslednjih dneh pogovori na različnih področjih. Igralski mozaik bi se kaj lahko dopolnil. Danes naj bi bilo jasno, ali bo goriški dres spet oblekel Miha Gregorič. Zelo blizu sklenitvi sodelovanja so z Nigerijcem Marshalom Johnsonom, ki se je v preteklem poldrugem letu dobro vživel v goriško okolje in moštvo. Pogovore pa bodo opravili tudi z Matijo Škarabotom. S tem bi se po besedah predsednika kluba Harija Arčona igralska ekipa precej približala želeni podobi.

Pred tekmo z velenjskim Rudarjem je predsednik ND Gorica Hari Arčon izročil priložnostno darilo najboljšemu strelcu prve slovenske mladinske lige iz pretekle sezone Tilnu Nagodetu, ki že dobiva priložnost v članski ekipi Novogoričanov. Zanimivo je, da je bil najboljši strelec prve slovenske kadetske lige v pretekli sezoni še en ajdovski nogometaš, in sicer Luka Štor, ki brani barve Maribora. S spominskim dresom so v ND Gorica počastili dolgoletnega nogometnega delegata, Koprčana Alda Knafelca.

Na igrišču je seveda še precej prostora za izboljšave tako na moštveni kot na posamični ravni. Novogoričani so imeli z Rudarjem dobra obdobja, a tudi trenutke slabosti. V seštevku pa je bila zmaga zaslužena. “Prikazali smo srčno in v večjem delu tekme igrivo predstavo z nekaj duhovitimi potezami. Seveda je pomemben tudi rezultat za samozavest ekipe pred naslednjimi tekmami,” je pojasnil novogoriški trener Miran Srebrnič, ki je proti Velenjčanom poslal v igro od začetka bolj ofenzivno različico z Miranom Burgićem v središču napada. Nekdanji najboljši strelec prve SNL je bil praviloma za kakšen drobec časa prepočasen ali premalo odločen, zato pa je okrepil pritisk na velenjsko zadnjo vrsto, od katerega sta imela koristi za tekmece neulovljivi Blessing Eleke in razpoloženi Sandi Arčon. Novogoričani se precej bolje počutijo, ko imajo žogo v posesti in narekujejo ritem igre, pod pritiskom tekmeca pa lahko zaidejo v težave. Proti Rudarju jih je z lepima obrambama dvakrat rešil še en povratnik v prvo enajsterico, vratar Grega Sorčan.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano