Nov spodrsljaj evropskih prvakov, Oblak ubranil enajstmetrovko

Evropski nogometni prvak Real iz Madrida si je v državnem prvenstvu privoščil nov spodrsljaj, že tretjega na domačem igrišču v novi sezoni. Po dveh remijih je tokrat z 0:1 izgubil proti Betisu in po petih krogih prvenstva za vodilno in stoodstotno uspešno Barcelono zaostaja že sedem točk.

Jan Oblak
Jan Oblak 

MADRID > Madridčanom, ki so brez dosežena gola ostali prvič v zadnjih 74 tekmah, ni pomagala vrnitev po kazni Cristiana Ronalda. Imeli so sicer terensko premoč, zapravili so kar nekaj lepih priložnosti, veselje jim je nekajkrat preprečil njihov nekdanji vratar Antonio Adan. V končnici, v tretji minuti sodniškega podaljška, pa je domače šokiral Antonio Sanabria, ki je gostom zagotovil zmago, prvo po letu 1998 na stadionu Santiago Bernabeu.

V petem krogu je bil uspešnejši Realov mestni tekmec Atletico, ki je v gosteh z 2:1 premagal Athletico Bilbao. Veliko zaslug za to ima slovenski vratar Jan Oblak, ki je v končnici prvega polčasa pri rezultatu 0:0 ubranil enajstmetrovko. Atletico ima zdaj 11 točk, štiri manj od Barcelone in tri več od Reala.

STA


Najbolj brano