Nov rekord Rogerja Federerja

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je dosegel še en mejnik. Na mastersu ATP v Cincinnatiju je 33-letnik postal prvi igralec v zgodovini, ki je na turnirjih serije masters 1000 dosegel okroglih 300 zmag.

Na mastersu ATP v Cincinnatiju je Roger Federer postal prvi igralec v zgodovini, ki je na turnirjih serije masters 1000 dosegel okroglih 300 zmag Foto: Reuters
Na mastersu ATP v Cincinnatiju je Roger Federer postal prvi igralec v zgodovini, ki je na turnirjih serije masters 1000 dosegel okroglih 300 zmag Foto: Reuters

CINCINNATI > Švicar je do 300. zmage prišel v drugem krogu turnirja v Cincinnatiju z nagradnim skladom 4,02 milijona dolarjev, ki ga je v karieri dobil že petkrat. Drugi nosilec je za zmago nad Kanadčanom Vaškom Pospišilom potreboval tri nize in več kot dve uri igre, a na koncu strl njegov odpor s 7:6 (4), 5:7 in 6:2.

Po številu zmag na mastersih je Federerju še najbliže Španec Rafael Nadal (281), več kot 200 zmag na omenjenih turnirjih sta dosegla le še Srb Novak Đoković (220) in Američan Andre Agassi (209).

“Gre za lepo, okroglo številko. Mislim, da sem v karieri osvojil nekaj pomembnejših rekordov, a je vseeno lepo doseči takšne mejnike,” je po zmagi dejal tretji igralec sveta, ki ga v osmini finala čaka dvoboj s Francozom Gaelom Monfilsom.

STA


Najbolj brano