Nov impulz pred derbijem

Nogometno društvo Gorica čaka drevi pomemben obračun prve slovenske nogometne lige z Domžalami, nič manj pomembna pa ni bila včerajšnja poglobitev oziroma nadgradnja sodelovanja z družbo Hit.

Partnerji za prihodnost (od leve): direktor Interblocka Joc 
Pečečnik, predsednik ND Gorica Hari Arčon in predsednik 
uprave družbe Hit Dimitrij Piciga.  Foto: Leo Caharija
Partnerji za prihodnost (od leve): direktor Interblocka Joc Pečečnik, predsednik ND Gorica Hari Arčon in predsednik uprave družbe Hit Dimitrij Piciga.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Pri ND Gorica, ki je bil še pred dobrim letom dni na robu prepada, je sleherna pokroviteljska pogodba še kako dobrodošla. Hkrati je tudi svojevrstno priznanje vodilnim v klubu, ki počasi, a zanesljivo vračajo zaupanje lokalnega okolja. Vrednost enoletne pogodbe med Hitom in ND Gorica naj bi bila 100.000 evrov. ”Seveda se veselimo športnih zmag moštva, hkrati pa smo prepoznali uspešno klubsko zgodbo, pri kateri lahko povlečemo podobne vzporednice kot pri sanaciji Hita. Ekipi želimo dati nov pulz,” je povedal predsednik uprave družbe Hit Dimitrij Piciga ob asociaciji na nov pokroviteljski napis na nogometnem dresu Gorice.

Predsednik kluba Hari Arčon je s sodelavci nekoliko zadihal po napornem poletju, v katerem je bilo treba poravnati še račune iz preteklosti in pri tem načrtovati tudi prihodnost. ”Za delovanje in kredibilnost samega društva je pomembno, da so se nam priključili trije večji poslovni partnerji, ob E 3 in GEN-I še Hit. Klubska usmeritev se sicer ne bo spreminjala. Ustvariti želimo stabilno prihodnost in pri tem izšolati mlade igralce, ki bi predstavljali dodano vrednost za klub,“ je povedal Arčon, ki bo drevi z zanimanjem pospremil obračun sedmega prvenstvenega kroga z Domžalami.

Gostje so preteklo soboto doživeli prvi ligaški poraz in prepustili primat na lestvici Olimpiji. Zdrsnili so na tretje mesto, na drugo se je povzpela Gorica, a to pred drevišnjim dvobojem šteje malo ali nič. V novogoriškem športnem parku so bili v zadnjem obdobju Domžalčani bistveno uspešnejši. Gorica je pred svojimi privrženci nazadnje slavila maja 2011. V naslednjih desetih medsebojnih dvobojih v Novi Gorici so se Domžalčani razveselili kar osmih zmag. Drevi želijo Novogoričani prekiniti neugodno tradicijo. Eno so že pred dvema tednoma, ko so ugnali Maribor, a naloga bo vse prej kot preprosta.

Domžalčani, ki so ohranili ključne odlike iz pretekle sezone, imajo kljub odhodu Kenana Horića, načetem Juretu Balkovcu in vprašljivem statusu Matica Črnica dovolj širok kader. V njem so kar trije bivši člani Gorice: Amedej Vetrih, Matija Širok in Luka Volarič, ki bi utegnili drevi imeti še vidnejšo vlogo kot sicer v dosedanjem delu sezone. ALEŠ SORTA


Najbolj brano