Nogometaši Gorice remizirali s Celjani

Nogometaši Gorice so jesenski del prvenstva sklenili z remijem, šele drugim v letošnji sezoni. Oba so vknjižili proti Celjanom, s katerimi so se v soboto razšli z neodločenim izidom 2:2.

Matija Širok (z žogo) je proti Celjanom dosegel še tretji gol v 
letošnjem prvenstvu. Foto: Jure Batagelj
Matija Širok (z žogo) je proti Celjanom dosegel še tretji gol v letošnjem prvenstvu. Foto: Jure Batagelj

CELJE > Kako zdesetkana je bila novogoriška zasedba na gostovanju v Celju, pove število menjav. Ob vratarju Janušu Štruklju so se na rezervni klopi zvrstili štirje igralci, med njimi je bil tudi mladinec, 18-letni Leon Marinič, ki je v nadaljevanju tudi dobil priložnost. Blessinga Elekeja ni bilo v kadru na Areni Petrol, kjer se kljub brezplačnemu vstopu in pozitivnemu rezultatskemu nizu domače ekipe ni zbralo veliko gledalcev. Premešana začetna enajsterica gostov, ki je prvič zaigrala skupaj, je dvoboj začela podjetno in pogumno. Vlogo vodje na igrišču je prevzel Goran Cvijanović, ki je nakazal, da lahko tudi oslabljeni Novogoričani povzročijo nemalo preglavic domači zasedbi.

Se je pa taktični načrt gostov sorazmerno hitro porušil, potem ko sta De Sousa in Ivan Firer izigrala gostujočo obrambo. Da bo Novogoričane čakala trnova pot do izenačenja, je potrdilo nadaljevanje prvega polčasa. Žogo so imeli kar precej v posesti, preveč je bilo tudi goriške igre v širino, čeprav sta bila v polju dva napadalca. Pretok žoge je bil prepočasen, gostje pa so izgubljali energijo in žoge v nepotrebnih preigravanjih. Še dobro, da tudi Celjani niso bili posebej udarni oziroma konkretni. Strelov na gol oziroma polpriložnosti je bilo za vzorec. Dlani Grege Sorčana je sredi prvega polčasa ogrel le Sunny Omoregie.

Po odmoru so se Novogoričani na igrišče vrnili z Matijo Škarabotom v enajsterici in predvsem odločnejši. Matija Širok je odvzel žogo Juretu Travnerju globoko na polovici tekmeca in po samostojnem prodoru, ki so ga Celjani nemočno opazovali, poskrbel za izenačenje. Nasploh so gostje v nadaljevanju delovali bolje, tako v taktičnem kot v tekaškem delu. Tudi potem ko je trener Miran Srebrnič iz igre povlekel enega napadalca Marka Nunića in vanjo uvrstil ofenzivnega zveznega igralca. Džuzdanovićevi čevlji so za Mariniča za zdaj še nekoliko preveliki, a je v soboto pokazal kar nekaj zanimivih odlik in potez. Tudi značajskih. Žal je novogoriški naboj sredi drugega polčasa za nekaj minut popustil, kar so Celjani izkoristili in praktično z edinim strelom na gol v nadaljevanju spet povedli. Firerjev poskus je presenetil Sorčana in končal v mreži za drugi sobotni gol celjskega napadalca, ki je s skupno štirimi zadetki zasedel vrh letošnje lestvice klubskih strelcev pred v soboto odsotnim Markom Pajačem. Zdelo se je, da se Novogoričani ne bodo vrnili po še drugem rezultatskem zaostanku, a so se.

Celje : Gorica 2:2 (1:0)
Stadion Arena Petrol, gledalcev 620, sodnik: Žnidaršič (Kranj) 6. Strelci: 1:0 Firer (13), 1:1 Širok (48), 2:1 Firer (67), 2:2 Jogan (75).
Celje: M. Kotnik 6, Vidmajer 6, Klapan 5,5, Sunny 6, Osman Ali 6, Travner 5,5, Vrhovec 6, Firer 6,5, Klemenčič 6, Spremo 5,5 (od 82. Đurković -), De Sousa 6,5. Trener: Iztok Kapušin.
Gorica: Sorčan 5,5, Celcer 6, Jogan 6,5, Mevlja 6, Širok 6,5, Humar 6,5, Cvijanović 6,5, A. Kotnik 5,5 (od 46. Škarabot 6,5), Martinović 6 (od 89. Kolenc -), Nunić 6 (od 56. Marinič 6,5), Burgić 6. Trener: Miran Srebrnič.
Rumena kartona: Osman Ali, De Sousa.

V glavni vlogi sta bila oba rezervista. Marinič je požrtvovalno izbojeval dragocen kot na levi strani. Izvajal ga je Škarabot, v gol za izenačenje pa pretvoril večkratni letošnji osmoljenec in povratnik v udarno enajsterico Alen Jogan. Novogoriški kapetan je, zanimivo, tudi na prvi letošnji tekmi v Celju dosegel gol za izenačenje na 2:2, a v goriško mrežo. Gostje so tekmo nato dobili s 3:2, tokrat pa je ostalo pri remiju, čeprav ni manjkalo veliko za še eno goriško slavje. Nejc Mevlja je namreč po novem kotu z desne strani pošteno namučil domačega čuvaja mreže.

“Vsi fantje so pomembni in to so tudi pokazali. Še posebej v drugem polčasu smo bili precej boljši in smo narekovali ritem igre. V našem najboljšem trenutku smo žal prejeli drugi gol, a smo se pobrali in osvojili točko, s katero moramo biti zadovoljni.” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič. ASO


Najbolj brano