Nogometaši Adrie v gosteh premagali Bilje

Vsakega niza je enkrat konec. Za to je poskrbel sosedski derbi tretje slovenske nogometne lige zahod, na katerem so Mirenci po petih remijih in dveh porazih spet prišli do zmage, ki so jo čakali od 27. septembra. V soboto se je končalo tudi obdobje biljenske neporaženosti, ki je trajalo šest krogov.

Zračni dvoboj kapetanov: Tomaž Žniderčič (desno) je dosegel izenačujoči zadetek za Bilje, na koncu pa se je kljub 
izključitvi veselil Andrej Baša.  Foto: Jure Batagelj
Zračni dvoboj kapetanov: Tomaž Žniderčič (desno) je dosegel izenačujoči zadetek za Bilje, na koncu pa se je kljub izključitvi veselil Andrej Baša.  Foto: Jure Batagelj

BILJE > Gostitelji so ob takšnih popotnicah upravičeno računali, da bodo jesen sklenili pozitivno, po možnosti s polnim izkupičkom, ki so se ga razveselili na predhodnih prvenstvenih tekmah. Ne nazadnje so gladko (3:1) dobili tudi prvi medsebojni obračun poleti v Mirnu. Z zimo, ki je v soboto oplazila tudi Vipavsko dolino, pa so nogometno pomlad dočakali pri Adrii.

Mirenci so sicer šli v dvoboj zaradi poškodb in kartonov zdesetkani, le s tremi igralci in vratarjem na rezervni klopi, Biljenci pa z namero, da takoj upravičijo vlogo papirnatega favorita. Pobude in vetra v hrbet niso unovčili, pri tem pa so se spozabili v obrambi, kjer so bili v vlogi opazovalcev enostavne akcije gostov, ki sta jo zrežirala Matej Godnič v vlogi podajalca in Deni Žibernik kot strelec gola za 1:0. Od burje in dežja razredčene vrste gledalcev - kar nekaj jih je dvoboj pospremilo v zavetju svojih avtomobilov, parkiranih nad igriščem - so v preostanku prvega polčasa videle povečini jalove poskuse gostiteljev, ki so še najresneje zapretili tik pred odmorom. Strel Roka Renerja iz ugodnega položaja pa je ukrotil vratar gostov Nikola Todorović, ki se je v drugem polčasu izkazal kot eden glavnih junakov mirenske zmage.

Bilje : Adria 1:2 (0:1)
BILJE > Igrišče v Dolinci, gledalcev 100, sodnik Antič (Dekani) 5,5. Strelca - 0:1 Žibernik (10), 1:1 Žniderčič (61), 1:2 Žibernik (63).
Bilje: Plesničar 5,5, A. Kljajić 6, Miljić 5,5 (od 72. Budihna -), Pirih 5,5, Rener 6,5, Tobijas 6 (od 56. Koc 6), Kožuh 5,5, Žižmond 6, Žniderčič 6,5, Bragato 6, Koron 6 (od 75. Črnigoj -). Trener: Šefik Mulahmetović.
Adria: Todorović 7,5, Debeljak 6 (od 87. Rusjan -), Žigon 6 (od 77. Ma. Humar -), Baša 5,5, Gomboc 6, Jerkič 6 (od 40. Matej Godnič II 6), Kuraj 6, Mi. Humar 6,5, Matej Godnič I 6,5, Božič 6, Žibernik 7,5. Trener: Borivoje Lučić.
Rumeni kartoni - Kožuh, Rener; Gomboc, Žigon. Rdeča kartona - Gomboc (85), Baša (89).

Biljenci so bili v nadaljevanju odločnejši in podjetnejši. Manj odločna pa je bila mirenska obramba. Rener je po 15 minutah prebil levi bok Adrie in podal Tomažu Žniderčiču za izenačenje, ki pa ni trajalo dolgo. Mirenci so podobno kot v prvem polčasu spet udarili iz zasede. Le podajalec se je zamenjal. Asistenco za novo vodstvo gostov je prispeval Miha Humar. Namesto juriša na tri točke, s katerimi bi Biljenci obdržali stik z vrhom lestvice, jih je spet čakal naporen lov za tekmecem. V okoliščinah, v katerih je zmanjkovalo časa in moči, je bilo vse več prostora na igrišču, zlasti za goste. Žibernik bi se lahko proslavil celo s trojčkom golov, a so Biljenci ohranili tekmovalno napetost do samega konca.

V zadnjih petih minutah pa so se razburljivi dogodki kar vrstili. V kratkem razmaku so Mirenci ostali brez dveh igralcev. Najprej si je drugi rumeni karton prislužil Filip Gomboc, nato pa je gostujoči kapetan Andrej Baša v kazenskem prostoru udaril Simona Črnigoja, ko je bila žoga že v rokah vratarja Todorovića. Sledili sta izključitev in enajstmetrovka za Bilje. Izvajalec je bil Blaž Kožuh, čigar namero pa je Todorović prebral, in Mirenci so se po skoraj dvomesečnem postu razveselili prvenstvene zmage. “Bil je že čas. Točke nam veliko pomenijo. Zmaga je pred zimskim premorom in spomladanskim nadaljevanjem še kako dobrodošla. Mislim, da je tudi zaslužena. Še posebej, če upoštevamo razvoj dogodkov na prejšnjih tekmah, ko smo zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ostali brez polnega izkupička,” je povedal dvakratni strelec Žibernik.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano