Nogometaše Gorice čaka gostovanje v Krškem

Nogometaši Gorice bodo po porazu v Domžalah danes gostovali pri novincu v prvoligaški konkurenci je, ki je zadnjič zmagal pred dobrimi tremi meseci.

Blessing Eleke (najvišji v skoku) se vrača v moštvo Gorice. Foto: Jure Batagelj
Blessing Eleke (najvišji v skoku) se vrača v moštvo Gorice. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Krčani so prvenstvo odprli atomsko, s polnim izkupičkom na uvodnih dveh domačih tekmah, s čimer so presenetljivo zavzeli vrh razpredelnice. Sledil je pričakovan zdrs, povezan s težavnim nabiranjem točk. Je pa res, da izbranci Tomaža Petroviča niso doživeli prostega pada, potem ko so konec julija ugnali Koper. V naslednjih 13 tekmah so ob devetih porazih vknjižili štiri remije in imajo pred 16. krogom na zadnjem mestu z 10 točkami le minimalen zaostanek za Celjem (11) in Luko Koper (12).

Razlika v primerjavi s preteklo sezono, ko je bil novinec iz Radomelj že po prvi četrtini prvenstva z eno samo točko na lestvici praktično odpisan, je občutna. Ena ključnih spremenljivk je, da Krčani uživajo prednost domačega igrišča. Radomljani, ki so svoje prvoligaške tekmece gostili v Domžalah, ga pač niso. Na stadionu Matije Gubca je ta prednost kar otipljiva, pri čemer ni šlo le za začetno evforijo ob zmagah ali že običajno povečan obisk, ki ga sprožijo gostovanja Maribora ali Olimpije.

Bržkone so se modro-beli nadejali boljšega domačega izkupička s sosedi z vrha lestvice, Mariborom, Olimpijo in Domžalami. V nedeljo so proti Domžalam zabeležili še tretjo ničlo v novogoriškem športnem parku, pri čemer tretjič v prvenstvu niso zatresli mreže tekmeca. Na gostovanjih so učinkovitejši. Zabeležili so več zmag (5) in tudi zadetkov (14). Prav doseganje golov je najšibkejša točka Krčanov, na 15 tekmah so jih zmogli le šest.

V napad Gorice se vrača prodajni adut Blessing Eleke, po odsluženih kartonih pa še Amel Džuzdanović in Alen Jogan. Na klopi bo Nejc Mevlja, ki je v tem tednu opravil nekaj treningov in bi lahko vskočil v primeru nuje. Na desnem boku ne bo kaznovanega Matije Široka, še drugi zaporedni dvoboj pa bo izpustil Marshal Johnson. “Krško je doma zahteven tekmec, za ohranitev stika z vrhom lestvice pa bo treba zmagati. Pri tem moramo biti pozorni v obrambi in konkretni v napadu,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.ALEŠ SORTA


Najbolj brano