Nogomet za kosilo

Za najzvestejše privržence Gorice bo danes ob 13. uri na jedilniku nogomet. V zadnjem domačem dvoboju v športnem parku to jesen bodo lahko videli gostovanje velenjskega Rudarja.

Marshal Johnson  je v zadnjem obdobju eden najbolj zanesljivih nogometašev v novogoriški zasedbi. Foto: Jure Batagelj
Marshal Johnson je v zadnjem obdobju eden najbolj zanesljivih nogometašev v novogoriški zasedbi. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Ob delovnikih neobičajen zgodnjepopoldanski tekmovalni termin je (in ni) presenetljiv. Gotovo ne prispeva k priljubljenosti nogometa, bržkone pa ne gre računati niti na igralske presežke akterjev na zelenici. Po drugi strani pa je poteza ND Gorica v nehvaležnem finančnem položaju kluba razumljiva. Žarometi stanejo. V kolikšni meri bi poznejši termin prispeval k večjemu obisku, je seveda drugo vprašanje oziroma stvar izračuna.

Dejstvo je, da sta za nogometne ljubitelje na Goriškem večji magnet le gostovanji Maribora ali Olimpije. Vseeno pa ne bo ravno lepo videti, da bo zadnjo domačo tekmo v športnem parku bržkone pospremilo najmanjše število obiskovalcev to jesen. Po odmevni zmagi nad vodilno Olimpijo v Ljubljani bi si domača ekipa zaslužila boljše ozračje na stadionu. V vsakem primeru pa bi bila pot do treh točk težka, in to ne le zaradi tradicionalno neugodnega tekmeca. Ne nazadnje ima zadnja domača zmaga Novogoričanov že kar dolgo brado. Pred dobrima dvema mesecema so 27. septembra z 2:0 ugnali Krko.

Po drugi strani tudi Rudar v zadnjem obdobju ni blestel. V soboto so Velenjčani sicer prekinili niz treh porazov, a le z domačim remijem (1:1) proti Novomeščanom. Njihov položaj na lestvici je temu primeren. Rudar je le tri točke oddaljen od mesta, ki vodi v drugo ligo. V bistvu potrebuje pozitiven izid še bolj kot gostitelji. V medsebojnih dvobojih letošnje sezone sta Gorica in Rudar izenačena. Obe ekipi sta unovčili prednost domačega igrišča. V športnem parku je bilo 2:1, na stadionu ob Jezeru pa 1:0. Dvoboja sta bila borbena, čvrsta, v igri ni bilo veliko užitka. Podoben razvoj dogodkov gre pričakovati tudi danes.

Na papirju so gostitelji sicer favoriti, imajo močnejšo zasedbo in kar nekaj posameznikov, ki lahko nagnejo tehtnico na novogoriško stran. Je pa nogomet, zlasti v tako zgoščenem koledarju tekem, nepredvidljiv. Goričani bodo odigrali tretji dvoboj v tednu dni, po obračunih z Mariborom in Olimpijo pa neredko pride do določenega padca čustvenega in tekmovalnega naboja ali pomanjkanja svežih zamisli v ekipi.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano