Niso izkoristili priložnosti

Povratni obračuni 5. kroga košarkarskega pokala Spar niso postregli z večjimi presenečenji.

Sašo Ožbolt se počasi vrača v formo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Sašo Ožbolt se počasi vrača v formo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Kljub solidni igri v povratnih obračunih sta iz nadaljnjega tekmovanja pričakovano izpadla oba primorska aduta, Portorož in Plama pur. Nekaj več upanja za preobrat in uvrstitev med najboljšo osmerico v Sloveniji so pred povratno tekmo v Črnomlju imeli Bistričani. Kljub bojeviti predstavi niso uspeli nadomestiti enajst točk zaostanka s prve tekme pred domačimi gledalci. Belokranjci so večji del srečanja nadzirali rezultat, zdesetkani Bistričani pa so po zaslugi Anžeta Srebovta (21 točk) in Klemena Muhe (16) v zadnjih minutah prišli do neodločenega rezultata, ki je Kolpo prvič v klubski zgodovini popeljal na zaključni pokalni turnir.

Portorožani so v Šenčurju prikazali bistveno boljšo igro kot na prvi tekmi, ko so klonili s kar 25 točkami razlike. Na povratnem srečanju so v zadnjem napadu celo zapravili priložnost za zmago. Dvoboj, ki je minil v revialnem tonu, so izkoristili za dober trening pred nadaljevanjem prvenstva. Strelsko se je najbolj izkazal kapetan Sašo Ožbolt (16), ki se počasi vrača v formo.

Pokal Spar, 5. krog, povratne tekme: Šenčur GGD : Portorož 87:85 (53:78), Kolpa : Plama pur 72:72 (60:71), Konjice : Tajfun 59:89 (71:99), Ilirija : Slovan 84:84 (73:87), Rogaška : Zlatorog 85:80 (68:83), Helios: Maribor 80:69 (72:77). Poleg zmagovalcev parov bosta na zaključnem turnirju najboljše osmerice nastopili še Krka in Olimpija. SM


Najbolj brano