Nimajo za burek, a bodo preživeli

Sredi avgusta so pri OK Luka Koper izpeljali redno skupščino, na kateri je odstopilo staro vodstvo. Novi predsednik je postal povratnik v koprski klub Zdravko Jović, ki je v ponedeljek v prostorih KS Pobegi sklical še izredno skupščino, na kateri so dopolnili organe društva in se s skupnimi močmi lotili reševanja nastale krize.

Koprska dekleta bodo, kljub finančnim težavam kluba, še igrala v prvi ligi. Vprašanje pa, 
je s kakšno ekipo in s koliko rezultatskega veselja. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprska dekleta bodo, kljub finančnim težavam kluba, še igrala v prvi ligi. Vprašanje pa, je s kakšno ekipo in s koliko rezultatskega veselja. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > OK Luka Koper se je namreč poleti znašel v velikih težavah, potem ko mu je pretekla pogodba z glavnim pokroviteljem. Ta je na leto zagotavljal 96.000 evrov za delovanje vseh selekcij odbojkaric. Ker prejšnje vodstvo ni pravočasno zagotovilo alternativne rešitve, je moralo odstopiti, klub pa se je znašel v škripcih. “Novo vodstvo smo dopolnili z imeni iz odbojkarskih krogov. V novem upravnem odboru bodo poleg mene odslej še Leon Žibret, Matjaž Lenarčič, Gašper Obid in predstavnik staršev Miro Gojković. V nadzornem odboru pa bodo Peter Bolčič, Zlatko Dakič in Andrej Primik. Pomembno je predvsem to, da se je Luka Koper d. d. zavezala, da bo še naprej pomagala in tako ne bo dovolila propada kluba. Več o višini denarja za prihodnje leto bo znano šele oktobra. Zagotovo ga bo manj kot v preteklosti, a Luka še naprej ostaja prvi pokrovitelj koprske ženske odbojke,” pravi novi-stari presednik. Zdravko Jović je namreč že med letoma 2006 in 2012 zasedal položaj prvega moža koprske odbojke. Po neuradnih vesteh pa je bila njegova vrnitev iz OK Ankaran Hrvatini, kjer je bil nazadnje trener ene od mlajših selekcij, prvi predpogoj generalnega pokrovitelja za nadaljnje sodelovanje s klubom.

Medtem je člansko ekipo zapustila večina igralk lanske sezone, pa tudi trener Marko Kalc in njegov pomočnik Sebastjan Mavrič. Dolgove do njih naj bi prejšnja uprava poravnala, kot tudi dolgove do OZS in sodnikov, ostal je le še manjši dolg do prevoznikov. Zaradi negotove finančne prihodnosti je bilo celo vprašljivo nastopanje članske ekipe v prvi ligi, a so se črnemu scenariju izognili z vrnitvijo na amatersko raven.

“Ker trenutno ni denarja za poklicnega trenerja, bom člansko ekipo treniral sam. Če se bo pokazala možnost, bomo med sezono to spremenili. Veliko bo odvisno od tega, koliko denarja nam bo lahko namenila Luka Koper d. d. za naslednje leto,” pravi Jovič. Ekipa članic je bila sestavljena pretežno iz igralk od drugod, domačink je bilo manj, tako da je ob pomanjkanju denarja prišlo do osipa. V klubu so ostale le Tina Kaker, Dajana Lucas in Lara Dodič, ki pa mora še okrevati po poškodbi. Nastopale bodo kot amaterke, Tina pravi, da ne bodo imele niti za burek. Sara Kušar bo kljub študiju v Ljubljani še naprej igrala na položaju libera, podajalka pa bo Lana Jović, ki se bo vrnila iz Izole. “Sicer v Izoli spet sestavljajo ekipo za prvo ligo, vsekakor pa bomo z njimi in z Ankaranom še sodelovali. Najprej bo to vidno pri najmlajših, saj bomo skupaj z Ankaranom, Izolo in tudi Piranom ustanovili obalno ligo za mini in malo odbojko,” je sklenil “Joco” Jović.

Ker je v OK Luka Koper trenutno precej manj mladih igralk, kot jih je bilo pred leti, bodo ob začetku šolskega leta zavihali rokave in razširili sodelovanje s koprskimi osnovnimi šolami.

SANDI JERMAN


Najbolj brano