Nikogar se ne bojijo

Ob Mihi Blažiču, ki je to nalogo opravljal leta 2011, je Domen Črnigoj, ki bo čez nekaj dni dopolnil 19 let, najmlajši kapetan v zgodovini članske nogometne ekipe Kopra. Oba sta si kapetanski trak nadela pri 18-letih.

Mladi koprski kapetan Domen Črnigoj (desno) tudi počasi dviguje formo Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Mladi koprski kapetan Domen Črnigoj (desno) tudi počasi dviguje formo Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Tudi sicer so v koprskem taboru pred nedavnim poskrbeli za nevsakdanji dosežek: na povratni pokalni tekmi z Gorico so si kapetanski trak izmenjali kar trije nogometaši: Ivica Guberac, Domen Črnigoj in Damir Hadžić.

Škofjot je sicer nadomestni kapetan, saj je Guberac trenutno poškodovan. “Vso tekmo smo bili boljši tekmec in si ustvarili veliko več priložnosti kot Velenjčani, ki so iz skoraj vsake zadeli našo mrežo,” je Črnigoj najprej načel sobotni poraz z Rudarjem.

> Je bila izključitev Hadžića ključni trenutek?

“Ne vem, mogoče. Smo zdesetkani, utrujenost med nami je velika, za nami je težka pokalna tekma in ritem sreda-sobota. Fantom gredo vse čestitke za trud.“

> Kaj se je spremenilo po odhodu tujcev?

“Slačilnica je nekako oživela, kar se pozna tudi na igrišču. Pozna se, da smo enotnejši, da smo začeli igrati in da smo samozavestnejši, da imamo na tekmah tudi večjo posest žoge. Klubsko vodstvo se je pravilno odločilo, ko se je odločilo za odhod tujcev.”

> Kaj vam pomeni kapetanski trak? Vas starejši upoštevajo?

“Naloga je zahtevnejša, ker sem najmlajši v ekipi in starejšim ukazovati je malo smešno. Vendar so mi kapetanski trak dodelili, ker sem v klubu od šestega leta starosti in sem v vseh selekcijah igral v Kopru. Sem seveda zelo počaščen, še posebej, ker nikoli nisem pomislil, da me bo doletela ta čast. Mislim, da to nalogo opravljam dobro.”

> Zadnje tekme so prinesle drugačen pristop in več bojevitosti. Ste na igrišču bolj sproščeni?

“Vsi dajemo 100 odstotkov in še več, tudi z Rudarjem je bilo tako, ampak nas je kaznoval splet okoliščin. Ekipa je mlada in si želi dokazovanja, kar se pozna tudi na igrišču.”

> Do konca jeseni vas čakajo še tri tekme, med njimi najprej z Mariborom in nato na koncu doma z Olimpijo, torej z ekipami z vrha. Kaj lahko pokažete oziroma storite? Je boj za vrh že izgubljen?

“Težko bo v vsakem primeru. Zdaj je, k sreči, reprezentančni premor, malo se bomo odpočili, ko se bomo vrnili na igrišča, se bomo lahko z dvignjeno glavo, ker se nimamo koga bati. Ni še vse odločeno, v drugem delu še lahko nadoknadimo zamujeno. Igro smo dvignili vsaj za eno stopnjo in treba je samo še naprej vztrajati pri posesti žoge. Manjka nam kak zadetek več. V premoru bomo igro nadgradili in izboljšali.”

> Igro ste prenesli na tla, visokih podaj je vse manj.

“Nekaj časa smo potrebovali za preskok, saj zelo dolgo nismo igrali tako. Potrdili smo, da lahko tudi Koper igra lep nogomet in upam, da bomo pritegnili več občinstva.”

ROK MAVER


Najbolj brano