Triatlonci preplavili Koper

Člani Športnega društva 3sport so se zares potrudili in odlično izpeljali vsa tekmovanja na Triatlonu za pokal Istre, kar ni bil majhen zalogaj. Sprint triatlon, ki se ga je udeležilo skoraj 300 tekmovalcev iz treh držav, je med moškimi dobil David Pleše, med dekleti pa Nika Kožar.

 Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Tekmovalce Sprint triatlona je po 750 m plavanja v nepričakovano razburkanem morju Koprskega zaliva čakalo še 21,5 kilometra kolesarjenja okrog starega mestnega jedra in po Ankaranski vpadnici, za konec pa še pet kilometrov teka po obali Semedelske ceste, kar je točno polovica olimpijskega triatlona. Ponekod je nastopajoče oviral nasprotni veter, a večjih težav ni bilo.

“Najprej nisem načrtovala nastopa tukaj, potem sem v zadnjem hipu prišla preverit mojo trenutno pripravljenost. Nisem odtekla povsem na polno, seveda pa sem zadovoljna z zmago,” je po koncu dejala zmagovalka Nika Kožar (TK Riko Ribnica), ki ni delovala utrujeno, bila pa je rahlo poškodovana, saj je si že pri izhodu iz morja ranila nogo. Nika je v ženski konkurenci prehitela Jano Koradej (Tk Telemach Ljubljana) in Melito Šinkovec (ŠD Team Turbo Tropovci). Med moškimi je bil prvi David Pleše (TK Velenje), ki je ugnal Matijo Medena (TK Trisport Exoterm) in Jako Kaplana (TK Riko Ribnica).

Triatlonski popoldan se je pričel že ob 13. uri, organizatorji pa so bili zadovoljni tudi z množično udeležbo na preostalih dogodkih popoldneva. Na sporedu so bili še Akvatlon (plavanje in tek) za vsakogar, kjer so bile na voljo proge treh različnih dolžin, Mini sprint triatlon za otroke in Mali triatlon za vsakogar, niso pa pozabili na dobrodelno zbiranje športne opreme za šolo Elvire Vatovec iz Strunjana.

SANDI JERMAN


Najbolj brano