“Nihče ni nezamenljiv”

Medtem ko je vodstvo Olimpije po bolečem nedeljskem večernem porazu po hitrem postopku zapustilo Stožice, je predsednik ND Gorica Hari Arčon v garaži ob klubskem avtobusu vsakemu nogometašu svojega moštva čvrsto stisnil desnico.

Hari Arčon Foto: Leo Caharija
Hari Arčon Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > “Pogovori so obrodili sadove, svoje pa je opravil tudi strokovni štab. V kakovost tega moštva nikoli nisem dvomil. Takoj po tej zmagi sem se spomnil prejšnjih dvobojev proti Olimpiji, ki se niso razpletli po naših željah, čeprav smo prikazali všečne predstave,” je dejal dobro razpoloženi prvi mož goriškega kluba.

> Ste po nizu porazov pričakovali takšen preobrat?

“Dejstvo je, da ekipa raste, tako kot si s skupnimi močmi prizadevamo, da bi še naprej rasel tudi klub. Zavedali smo se, da imamo velik napadalni potencial, tokrat pa so bili fantje dovolj zbrani tudi pri obrambnih nalogah. Blessing Eleke je zagotovo dodana vrednost te ekipe, a imajo podobno pomemben delež tudi preostali člani ekipe, ki so v Stožicah garali vseh devetdeset minut. To je tisto, zaradi česar sem ponosen na te fante.”

> Očitno je imel trener Miran Srebrnič tokrat srečno roko pri izbiri prve enajsterice ...

“Zagotovo nihče od igralcev ni nezamenljiv. Bistvo športa je, da se vsak bori za svoje mesto. Že pred začetkom sezone sem dejal, da si vsi člani moštva zaslužijo priložnost, in od njih je odvisno, če jo bodo izkoristili. Mesto v ekipi si lahko zagotovijo le s trdim delom na treningih.”

> Bodo nogometaši za zmago proti vodilni Olimpiji dodatno nagrajeni?

“Nagrajeni bodo v skladu s klubskim pravilnikom. Časa za slavje ni. Resnici na ljubo v našem klubu nimamo nikoli časa za pretirano veselje, saj vsak dan prinaša nove naloge in težave. Borimo se po svojih najboljših močeh. Težko je, a smo zadovoljni. Ko smo proti Olimpiji izgubili doma pred polnimi tribunami, nam je bilo zelo težko, zato je ta zmaga toliko slajša. Se pa zavedamo, da je vsaka zmaga za nas enako pomembna, zato si srčno želimo novih točk tudi proti Rudarju.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano