Nicky Hayden izgubil bitko za življenje

Nekdanji motociklistični svetovni prvak razreda motoGP, Američan Nicky Hayden, je včeraj izgubil bitko za življenje. Haydna je med kolesarjenjem v Italiji prejšnji teden zbil avtomobil, Američan je utrpel hude poškodbe glave in prsnega koša ter bil na intenzivni negi v bolnišnici v Ceseni, kjer je včeraj poškodbam podlegel.

Nekdanji motociklistični svetovni prvak razreda motoGP, 
Američan Nicky Hayden, je včeraj izgubil bitko za življenje.  Foto: Vir: Wikipedia
Nekdanji motociklistični svetovni prvak razreda motoGP, Američan Nicky Hayden, je včeraj izgubil bitko za življenje.  Foto: Vir: Wikipedia

CESENA > Petintridesetletnega Haydna, svetovnega prvaka razreda motoGP iz leta 2006, je med treningom s kolesom blizu obale Riminija zbil avtomobil. Tam je bil zaradi dirke razreda superbike, ki je bila pred tem v Riminiju. Spletni portal BBC zdaj poroča, da je Avstralec izgubil življenje.

Na nesrečo so se sicer prejšnji teden hitro odzvale reševalne službe, ki so Haydna takoj odpeljale v lokalno bolnišnico, zatem pa v bolnišnico v Ceseno. "Utrpel je večkratne zlome ter zelo resno poškodbo možganov," so minuli teden sporočili iz bolnišnice Maurizio Bufalini.

Nekateri mediji so poročali, da je voznik Haydna zbil namenoma in da je poleg poškodb glave utrpel tudi poškodbe prsnega koša. Na fotografijah, ki so jih objavili lokalni mediji, je videti precejšnjo škodo na vetrobranskem steklu, Haydnovo kolo pa je bilo povsem polomljeno.

STA


Najbolj brano