Ni še čas za slavje

Kljub odmevni sredini prvenstveni zmagi proti vodilnemu Šenčurju se v taboru Portoroža niso prepustili slavju, saj jih že nocoj (20.00) čaka pokalno gostovanje pri istem tekmecu.

Konstantin Subotić Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Konstantin Subotić Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Sredina srhljivka v Luciji še dolgo ne bo pozabljena, Portorožani pa so že v četrtek ponovno trenirali na polno in kovali taktiko za današnjo pokalno bitko proti Šenčurjanom. Uspeh prinaša uvrstitev med najboljšo osmerico.

50 minut ostrega boja za vsako žogo je vsekakor pustilo posledice pri obeh moštvih, tako da bo zelo pomembna tudi regeneracija, prvenstveno slavje pa je košarkarje iz Istre vsekakor še dodatno napolnilo s samozavestjo. “V sredo smo povsem zasluženo zmagali. Svojim fantom lahko le čestitam za prikazano borbenost. Bili smo boljše moštvo in zmago smo si dobesedno prigarali. Vsak posameznik je pomembno prispeval k zmagi,” se je sredinega večera še enkrat spomnil portoroški strateg Konstantin Subotić. Portorož je na prvem obračunu petega kroga pokalnega tekmovanja iztržil neodločen izid (66:66), tako da obema ekipam za napredovanje igra le zmaga, česar se zaveda tudi strateg portoroške ekipe.

> Ste svojim košarkarjem po zmagi proti vodilni ekipi privoščili kaj slavja?

“To je bila zmaga kot vsaka druga, tako da ni posebnega razloga za veliko slavje. Na začetku sezone smo premagali tudi Helios, ki ima v svojem moštvu še bolj zveneča imena, pa iz tega nismo delali prevelikega cirkusa. Do konca sezone nas čaka še veliko dela na treningih in tekmah, Do takrat moramo biti vsi skupaj maksimalno osredotočeni na svoje naloge.”

> Bo po tej zmagi lažje igrati pokalno tekmo?

“Pokalni dvoboj bo precej težji, saj vendarle igramo v gosteh. To bo že tretja tekma z istim tekmecem v dvanajstih dneh. Ne glede na zadnje rezultate je Šenčur še vedno favorit. Seveda si tudi mi močno želimo napredovanja.”

> Imate morda pripravljenega še kakšnega skritega aduta?

“Zavedamo se, da lahko do pozitivnega rezultata pridemo le s fanatično borbo. To je edini recept za uspeh. Po dolgem času igramo v popolni postavi, kar nam daje večjo raznovrstnost na terenu. Tudi na zadnji tekmi se je videlo, da imamo v moštvu kar nekaj posameznikov, ki lahko prevzamejo odgovornost in to nas napaja z optimizmom.”

> So se rezultatski apetiti sedaj povečali?

“Cilji ostajajo enaki. Razmišljamo o vsaki tekmi posebej in želimo ohraniti to pozitivno naravnanost. Seveda si želimo poseči čim višje, vendar ni vse odvisno samo od nas. Pomembno vlogo namenjamo mladim košarkarjem in upam, da bomo do konca sezone uveljavili še kakšnega novega talenta, ki bi potem lahko prevzel večje breme v naslednji prvoligaški sezoni.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano