Ni razlogov za nazdravljanje

Premiernega obračuna v novem koledarskem letu košarkarji Portoroža ne bodo ohranili v lepem spominu, saj so se z gostovanja v Laškem vrnili z visokim porazom. Zlatorog : Portorož 78:54.

Jamal Abram (desno, v dvoboju za žogo s Sedinom Karavdićem)  je bil s 17 točkami najboljši strelec v vrstah 
Zlatoroga. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jamal Abram (desno, v dvoboju za žogo s Sedinom Karavdićem) je bil s 17 točkami najboljši strelec v vrstah Zlatoroga. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LAŠKO > Pivovarska prestolnica je v sredo zvečer gostila prvi letošnji obračun varovancev Konstantina Subotića, ki so bili proti razpoloženim domačinom le na trenutke enakovredni. Čeprav so bili Laščani že pred pričetkom dvoboja favoriti, je bilo vendarle pričakovati, da bi se jim lahko ladjarji močneje upirali in tako potrdili, da tri zaporedne zmage v zadnjih treh krogih nikakor niso bile naključne.

Dvorana Tri Lilije, gledalcev 200, sodnika: Lovšin (Ljubljana), Vučković (Maribor), Gajšek (Podčetrtek); četrtine - 20:8, 20:16, 16:13, 22:17. Portorož: Barbarič 17 (2:2), Cvetičanin 2, Đekanović, Borse, Petrović 2, Trampuš, Zupan 9 (6:5), Karavdić 8 (2:2), Buda 4 (4:0), Hodžić 10 (2:2), Besedić 2. Trener: Konstantin Subotić. Prosti meti: Zlatorog 20:14, Portorož 16:11; osebne napake: Zlatorog 22, Portororž 24; trojke: Zlatorog 25:8 (Vašl 3, Abrams 2, Jurak 1, Vujasinović 1, Čebašek 1), Portorož 14:1 (Barbarič 1); skoki: Zlatorog 49, Portorož 29.

Že v uvodnih minutah so domači, ki jih vodi Aleš Pipan, zaigrali v najvišji prestavi in prvo četrtino končali z 12 točkami prednosti, v 13. minuti pa je Branislav Đekić povišal na +20 (30:10). Do konca prvega polčasa so Portorožani s koši Alena Hodžića malce znižali zaostanek, a pravega upanja na preobrat ni bilo. Gostje so sicer prihajali do odprtih metov, ki pa niso našli poti skozi mrežico, kar je domačinom le še olajšalo delo, čeprav se je tudi Pipan pošteno jezil zaradi številnih izgubljenih žog njegovega moštva. Subotićevi košarkarji so jih do konca srečanja zbrali kar 23, o njihovi nezbranosti pa priča tudi podatek o zgolj eni zadeti trojki iz 14 metov. To je zadel prvi strelec moštva Jan Barbarič, ki je ob sedmih skokih v svojo statistiko vpisal 17 točk. Tokrat pa je za svoj dosežek porabil precej več moči kot na zadnjih tekmah, saj mu je predvsem Danijel Vujasinović ves čas tekme dihal za ovratnik. Sredi tretje četrtine so Štajerci po zaslugi Jamarja Abramsa in Gorana Juraka ponovno povedli za več kot 20 točk in si izborili mirno končnico, v kateri je za dodatno mero slabe volje v gostujočem taboru poskrbel Hodžićev zvin gležnja.

V torek bodo Portorožani v prvi tekmi petega kroga pokalnega tekmovanja gostili Šenčur, prihodnjo soboto pa jih čaka prvenstveno gostovanje pri domžalskem Heliosu.

SM


Najbolj brano