Ni pozabil zabijati golov

Dejan Žigon je zaznamoval obračun Gorice in Rudarja z zadetkoma in zapravljeno enajstmetrovko, ki pa ni vplivala na končni razplet.

Dejan Žigon je ključno zaznamoval prvo spomladansko zmago Gorice. Foto: Leo Caharija
Dejan Žigon je ključno zaznamoval prvo spomladansko zmago Gorice. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Povratnik v novogoriško moštvo ni pozabil zabijati golov. V sezoni 2012/13 jih je dosegel 15, nato pa je zaradi neizplačanih obveznosti zapustil Gorico ter se podal v Italijo. Pred letošnjo sezono se je 26-letni Dejan Žigon vrnil v mesto vrtnic kot posojen igralec Parme, ki je medtem šla v stečaj. Tako kot preostali novogoriški soigralci, s katerimi je delil negotovo klubsko usodo pred dvema letoma, se spet sooča z denarno stisko.

> Je na obzorju rešitev ali potop kluba?

“Sestanki se vrstijo. V naslednjih dneh bo vse jasno. Upamo na ugoden razvoj dogodkov. Doslej smo bili deležni le obljub. Na igrišču bomo poskušali doseči čim več točk in obstanek v ligi. Potem bomo videli ali bomo vztrajali skupaj ali bomo šli vsak svojo pot.”

> V tekmi z velenjskim Rudarjem ste naredili prvi korak proti želenemu osmemu mestu ...

“Videti je bilo enostavno, a ni bilo tako. Rudar je vselej neugoden tekmec. Pomembno je, da smo hitro zadeli v prvem polčasu in v nadaljevanju tudi podvojili vodstvo. Zgrešena enajstmetrovka je prinesla krajšo negotovost, ki pa smo jo hitro odpravili.”

> Kaj se je zgodilo pri strelu iz najstrožje kazni?

“Naredil sem napako, ki je ne bi smel. V zadnjem hipu sem si pri strelu premislil, vratar pa je šel v pravo smer.”

> Udarna enajsterica je doživela kar precej sprememb. Več je bilo domačih igralcev v ekipi. Kako je to vplivalo na razvoj dogodkov na igrišču?

“Ekipa se menja vsakih šest mesecev, trenerji pa še pogosteje, zato ni enostavno. Treba se je znati tudi prilagajati in dati vse od sebe na igrišču. Rezultati bodo prej ali slej prišli. Sicer pa vsi zastopamo klubske barve. Na predstavi, ki smo jo pokazali proti Rudarju, lahko gradimo naprej.”

> V spomladanskem delu vam je trener prvič namenil tudi nosilno vlogo ...

“Upam, da sem izkoristil priložnost in dokazal, da si zaslužim igrati.”

> Kako vam ustreza drugačen igralni slog, ki ga goji ekipa?

“Poskušamo igrati od noge do noge, a vtis ta čas ni pomemben. Ključno je, da zbiramo točke.” ASO


Najbolj brano