Ni naredil koraka nazaj

Šentjurski Tajfun še kar pridno prestavlja mejnike. Do superpokalne zmage proti Krki in zgodovinskega slavja v ligi Aba proti Sutjeski je aktualnim državnim prvakom pomagal tudi novinec Tomaž Bolčina.

Tomaž Bolčina v dresu Tajfuna Foto: Simona Maljevac
Tomaž Bolčina v dresu Tajfuna Foto: Simona Maljevac

CELJE > Prva tekma v ligi Aba je bila za Tajfun nekaj posebnega. V psihološkem smislu je bila še bolj zahtevna kot dvoboj superpokala proti Krki, saj so mednarodne tekme povsem druga zgodba. “Začeli smo v krču, a v zadnjih minutah vendarle pokazali naš pravi obraz in prišli do zmage. Stisnili smo v obrambi in zasluženo slavili. Košarkarjev Sutjeske nismo poznali, a je naš strokovni štab dobro analiziral njihovo igro,” je po petkovi zmagi Tajfuna v premiernem nastopu v regionalnem tekmovanju proti gostom iz črnogorskega Nikšića (71:68) povedal 21-letni in 206 centimetrov visoki Tomaž Bolčina. Ajdovec se je po treh sezonah v dresu Krke po minuli sezoni odločil za spremembno okolja.

> Kako se znajdete v novem klubu?

“Po mojem mnenju odlično. S soigralci se dobro razumemo, v klubu vse poteka, tako kot mora, in upam, da bomo v nadaljevanju sezone to potrdili tudi z rezultati. V zadnji sezoni sem imel nekaj težav s poškodbami, kar je vplivalo tudi na mojo minutažo. Po koncu sezone sem sedel za mizo z vodilnimi možmi Krke in odločili smo se za sporazumno prekinitev pogodbe. S Tajfunom sem podpisal enoletno pogodbo in sedaj sem povsem osredotočen na delo v novem klubu.”

> Predstavlja prestop iz bogate Krke v precej manj premožni Tajfun korak nazaj?

“Menim, da ne, saj tako Krka kot Tajfun nastopata tudi v ligi Aba in pokalu Fiba, tako da v tem pogledu nisem ničesar izgubil. V Šentjurju se za zdaj ne pogovarjamo o ciljih, vodstvo kluba si le želi, da bi vsako tekmo odigrali po najboljših močeh. Z zmago v superpokalu je klub prišel do nove lovorike in po osvojenem naslovu prvaka nadaljeval uspešen niz.”

> Na prvih uradnih tekmah ste na parketu prebili več časa kot v lanski sezoni. Ste pričakovali, da vam bo trener Dejan Mihevc tako zaupal?

“Minutažo si deliva z Emirjem Zimićem in za zdaj sem lahko s svojo vlogo zelo zadovoljen. V pripravljalnem obdobju sem dobro delal, sedaj pa je vse odvisno od mene in mojega dela na treningih. Prepričan sem, da lahko ostanem eden pomembnejših členov moštva tudi v nadaljevanju sezone. V uvodnih obračunih letošnje sezone so me soigralci kar nekajkrat lepo našli pod košem. Igramo kolektivno in skušamo najti prostega igralca. Proti Sutjeski resda nisem bil najbolj natančen, a je bilo to vseeno dovolj za zmago.”

> Bi utegnil imeti Tajfun kot novinec v mednarodnih tekmovanjih težave v organizacijskem smislu?

“Za klub je tekmovanje v ligi Aba povsem nekaj novega, a se vsi skušajo truditi po najboljših močeh, tako da za zdaj ni bilo nobenih težav. Tekme igramo v celjskem Golovcu, kjer je bilo že na tekmi s Sutjesko izjemno vzdušje in smo se počutili kot doma.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano