Neymarju zelena luč za vrnitev na tekme

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar bo šest tednov po poškodbi hrbtenice na svetovnem prvenstvu v Braziliji spet lahko igral. Zdravniška ekipa njegovega kluba Barcelone je danes sporočila, da je brazilski napadalec okreval po poškodbi ledvenega vretenca in da lahko spet igra.

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar bo šest tednov po poškodbi hrbtenice na svetovnem prvenstvu v Braziliji spet lahko igral
Brazilski nogometni zvezdnik Neymar bo šest tednov po poškodbi hrbtenice na svetovnem prvenstvu v Braziliji spet lahko igral 

BARCELONA > Trener Luis Enrique bo tako že danes imel možnost, da na tekmi hkrati na delu preizkusi vse tri največje zvezdnike svoje ekipe. Na pokalu Joana Gamperja, kjer bo tekmec blaugrane mehiški Leon, bo namreč lahko zaigral (ker je tekma neuradna) tudi sicer kaznovani Urugvajec Luis Suarez, največja okrepitev Kataloncev v poletnem prestopnem roku, navijači Barcelone pa nestrpno pričakujejo tudi prvi nastop Argentinca Lionela Messija po reprezentančni prekinitvi.

Neymar je na SP igral do četrtfinala s Kolumbijo, na tej tekmi pa ga je z grobim posredovanjem s hrbta poškodoval Juan Camilo Zuniga. Neymarja so na nosilih odnesli z igrišča, pregled pa je pokazal, da mu je tekmec nalomil ledveno vretence, zato je 22-letni brazilski zvezdnik dobil navodila za večtedenski počitek.

Brez njega Brazilci niso imeli pravih možnosti v boju za naslov prvaka, v polfinalu so jih s 7:1 ponižali poznejši svetovni prvaki Nemci, v tekmi za tretje mesto pa so izgubili še z Nizozemsko.

STA


Najbolj brano