Neymarju bodo sodili zaradi prevare in korupcije

Špansko vrhovno sodišče je zavrnilo pritožbe brazilskega nogometaša Neymarja ter njegovega sedanjega kluba Barcelone in nekdanjega Santosa, tako da se bodo kmalu znašli na sodišču zaradi prevare in korupcije ob njegovem prestopu iz Santosa v Barcelono leta 2013.

 Foto: STA
Foto: STA

BARCELONA > “Pritožbam Barcelone, Santosa, Neymarja, njegove mame Nadine Goncalves in družinskega podjetja N&N, v katerih so zahtevali, da se opusti kazenski pregon za prevaro in korupcijo, se ne ugodi. Odločitev je dokončna in vpletene stranke nimajo več pravice pritožbe,” so sporočili s španskega vrhovnega sodišča.

Špansko državno tožilstvo za Neymarja in njegovega očeta zahteva dve leti zapora in denarno kazen v višini deset milijonov ameriških dolarjev. Tožilstvo prav tako zahteva, da Barcelona plača devet milijonov denarne kazni, Santos pa sedem. Toda tudi če bosta Neymarja obsojena, verjetno ne bosta končala v zaporu, saj je to zanju prvi takšen prekršek.

Do postopka je prišlo po pritožbi brazilskega investicijskega sklada DIS, ki bi moral dobiti del denarja od Neymarjevega prestopa v Barcelono. V DIS trdijo, da je Barcelona prikrila resnični znesek prestopa, zato so bili oškodovani za velik del denarnega zneska.

Barcelona je naprej trdila, da je bila vrednost prestopa 57,1 milijona evrov, pozneje pa se je izkazalo, da je ob Neymarjevem prestopu šlo za 83,3 milijona evrov.

STA


Najbolj brano