Neučinkovitost potopila Žusterno

Prvi letošnji obračun tradicionalnih rivalov so dobili vaterpolisti kranjskega Triglava, vendar bi se lahko tekma končala tudi drugače. Za razliko od gostovanja v Mariboru, ko so bili strelsko zelo razpoloženi, so tokrat Koprčani zatajili v napadu, predvsem v igri z igralcem več.

Na poti do letošnjega državnega naslova se bo v slovenskih bazenih še pošteno penilo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na poti do letošnjega državnega naslova se bo v slovenskih bazenih še pošteno penilo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŽUSTERNA > V uvodni četrtini sta si bili ekipi enakovredni, igra kakovostna, le zadetkov ni bilo. Kot se je pokazalo kasneje, je bila ključna druga četrtina. Triglav jo je namreč odigral precej bolje in si pridobil dva zadetka prednosti, kar je v takšnih derbijih že lepa zaloga. V tretjem delu igre so igralci kranjskega kluba razliko ohranili nespremenjeno, potem pa so se borbeni vaterpolisti Žusterne na začetku zadnje četrtine približali na zadetek zaostanka - 5:6. Toda gostje so odgovorili z dvema goloma, medtem ko domačini do konca tekme sploh niso več zadeli.

“Dvoboj je bil izenačen, odločila pa ga je naša slaba realizacija. Od trinajstih izključitev pri Kranjčanih smo izkoristili le dve, kar pove vse. Po izenačeni prvi četrtini so nam nasprotniki ušli. Potem smo jih lovili, se tudi približali na gol zaostanka, a nam kaj več tokrat ni uspelo,” je po tekmi povedal trener ekipe ŠD Žusterna Dušan Lončarević.

Vseeno bi težko govorili o presenetljivem razpletu derbija ali o bolečem porazu domačih, saj je tudi ta tekma potrdila napovedi o letos zelo enakovrednih nasprotnikih in o zmagah, ki jih bo odločila dnevna forma vaterpolistov.

Naslednja domača tekma Žusterne proti Kamniku je preložena na 28. januar (20.45), sicer pa bo že v nedeljo v Žusterni na vrsti celodnevni turnir lige amatersko-veteranske Alpe Adria. Od 12. ure bodo odigrali deset tekem, veterani ŠD

Žusterna pa se bodo pomerili s tekmeci iz Verone, Vrsarja in Garestina.

>Žusterna : Triglav 5:8 (0:0, 2:4, 2:2, 1:2)

> Bazen pod balonom, gledalcev 60, sodnika Hajdin in Carič (oba Ljubljana).

> ŠD Žusterna: Prcač, Brozovič, Krivičič, Kuk 1, Potočnik 1, Anzeljc 2, R. Černeka, Lončarević, Lazar, Pečar, N. Černeka 1, Fabič, Valenčič.

> Trener: Dušan Lončarević.

> Triglav >

SANDI JERMAN


Najbolj brano