Nesrečni skakalec Müller ne čuti nog

Avstrijski smučarski skakalec Lukas Müller, ki je v sredo na testu letalnice na Kulmu grdo padel, je delno paraliziran in ne čuti nog. Po operaciji hrbtenice v Gradcu, ki je potekala dobro in brez zapletov, pa 23-letni nekdanji mladinski svetovni prvak (2009) že lahko diha sam.

Avstrijski smučarski skakalec Lukas Müller, ki je v sredo na 
testu letalnice na Kulmu grdo padel, je delno paraliziran in ne 
čuti nog.
Avstrijski smučarski skakalec Lukas Müller, ki je v sredo na testu letalnice na Kulmu grdo padel, je delno paraliziran in ne čuti nog. 

BAD MITTERNDORF > Travmatolog Franz-Josef Seibert je dejal, da popolna diagnoza v primeru Müllerja še ni mogoča in bi bilo kakršnokoli napovedovanje povsem neresno. Po besedah omenjenega zdravnika nesrečni predskakalec ne čuti spodnjih okončin in ima oslabljeno stabilnost v jedru; prizadete so dihalne mišice, vendar pa že lahko diha sam.

"Ne moremo zagotoviti, da bo lahko še kdaj hodil. Obstajajo primeri, ko se kljub dolgi rehabilitaciji zdravstveno stanje poslabša, vendar bo šele po nekaj mesecih ali letu dni mogoče povedati, kako bosta zdravljenje in rehabilitacija potekala in kako se bo vse skupaj izteklo," je dodal strokovni direktor klinike v Gradcu Gernot Brunner.

STA


Najbolj brano